Božični jogurt

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
1. Plast

* 10 lešnikov, ki jih suho popražimo na ponvi ali v pečici in zmeljemo v moko
* 60 g ajdove kaše
* 1 dl mandljevega mleka
* žlica medu
2. Plast
* 1 večje jabolko
* žlička ghee masla
* zvrhana žlička mešanice začimb: cimet, klinčki, ingver, muškatni orešček, kardamom
3. Plast
* zavojček vanilije v prahu
* 250 g jogurta

OPIS POSTOPKA:
 V kropu skuhamo ajdovo kašo. Večinoma je dovolj 15-20 minut. Ko je kuhana, jo gladko zblendamo z mandljevim mlekom, praženimi lesniki in žlico medu. Jabolko naribamo in ga na ghee maslu skupaj z začimbami segrevamo cca 10 minut, dokler se ne razpusti, zmehča in karamelizira. Jogurt zmešamo z vanilijo. Nato sledi najbolj zabaven del- zlaganje v kozarček po plasteh. V idealnem primeru postavimo nase Božične jogurte v hladilnik vsaj eno uro, se bolje več, da se sestavine lepo povežejo.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + 1 uro ohlajanja v hladilniku
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek