Božična bela tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Božična bela tortica

SESTAVINE:
* 250 g polnozrnatih keksov
* 50 g kokosovega olja
* 50 g fiber sirup
* 1 vaniljev puding
* 5 dl mleka
* 80 g bele čokolade
* 150 g jabolk
* 50 g mandljev 

OPIS POSTOPKA: V mešalniku/sekljalniku zmeljemo kekse do finega. V večji posodi zmešamo kokosovo olje in fiber sirup, ter dodamo zmlete kekse. Zmes pustimo počivati v hladilniku 15 min. Medtem na sopari stopimo belo čokolado. Zmes vzamemo iz hladilnika in jo oblikujemo tako, da jo enakomerno razporedimo po dnu pekača in robovih. Na tako pripravljeno zmes vlijemo raztopljeno belo čokolado. Odložimo na stran, da se čokolada strdi. Medtem skuhamo vaniljev puding in jabolka narežemo na majhne koščke. Ponovno vzamemo pekač s strjeno plastjo bele čokolade in vanj vlijemo puding, dodamo koščke jabolka in oboje enakomerno razporedimo/poravnamo. Okrasimo tako, da potresemo mandlje v lističih. 

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

 V mešalniku/sekljalniku zmeljemo kekse do finega. V večji posodi zmešamo kokosovo olje in fiber sirup, ter dodamo zmlete kekse. Zmes pustimo počivati v hladilniku 15 min. Medtem na sopari stopimo belo čokolado. Zmes vzamemo iz hladilnika in jo oblikujemo tako, da jo enakomerno razporedimo po dnu pekača in robovih. Na tako pripravljeno zmes vlijemo raztopljeno belo čokolado. Odložimo na stran, da se čokolada strdi. Medtem skuhamo vaniljev puding in jabolka narežemo na majhne koščke. Ponovno vzamemo pekač s strjeno plastjo bele čokolade in vanj vlijemo puding, dodamo koščke jabolka in oboje enakomerno razporedimo/poravnamo. Okrasimo tako, da potresemo mandlje v lističih. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.