Božanske cimetove rolce
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Božanske cimetove rolce

SESTAVINE ZA TESTO:
* 580g ostre moke
* 50g sladkorja
* 80g masla sobne temperature
* 10g suhega aktivnega kvasa
* 235g toplega mleka
* 2 celi jajci in 1 rumenjak
* 6g soli

SESTAVINE ZA NADEV:
* 15g cimeta
* 225g rjavega sladkorja
* maslo s katerim premažemo testo

SESTAVINE ZA PRELIV:
* 90g sladkorja v prahu
* 115g kremnega sira
* 3 žlice mleka

OPIS POSTOPKA:
Priprava testa: Moko, sladkor in sol zmešamo ter dodamo maslo, ki ga gnetemo tako dolgo da ne dobimo enotne mase. Nato segrejemo mleko (ne prevroče), ki mu bomo dodali kvas. Premešamo in počakamo 5 minut, da kvas aktivira. Nato v testo dodamo jajce in rumenjak ter kvasno mleko. Vse skupaj nato gnetemo 10 minut (če imaš multipraktik ga seveda uporabiš). Nato pustimo testo vzhajati vsaj 1 do 2 uri ali dokler se testo ne podvoji.

Med vzhajanjem lahko pripraviš nadev tako, da preprosto v posodi zmešaš sladkor in cimet. Ko se je testo dvignilo ga razvaljamo, ampak vseeno ne preveč na tanko. Na razvaljano testo nanesemo tanek sloj masla in nanj posipamo mešanico cimeta in sladkorja ter testo na tesno zvijemo v rolco oz kot rulado. Narežemo na enako velike kose, ki jih položimo na namaščen pekač in jih ponovno vzhajajamo pol ure. Nato rolice pečemo 15-20 minut na 200 stopinj.

Priprava preliva: z ročnim mešalnikom miksamo kremni sir vsaj dve minuti in mu nato dodajmo sladkor in mleko. Vse skupaj miksamo še nadaljno minuto. Nato po želi dodamo še več mleka oz toliko, da dosežemo željeno gosototo. Ko so rolice še vroče jih prelijemo s prelivom, da se vse skupaj lepo poveže in prepoji. Nato sledi *najtežji del* in sicer čakanje, da se rolice nekoliko ohladijo, da jih lahko pojemo.Pa dober tek!


ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Neja Gril

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.