Borovničevi mafini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Borovničevi mafini

SESTAVINE:
* 140 g pšenične moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 110 g eritritola
* 100 g kokosove moke
* 1 veliko jajce
* 60 ml stopljenega masla
* 240 ml mleka
* 200 g svežih ali zamrznjenih borovnic

OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice (ali pa jih dobro namastimo s stopljenim maslom).
2. V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, sol in kokos ter dobro premešamo.
3. V drugo skledo ubijemo jajca in jih razžvrkljamo z ročno metlico. Prilijemo mleko in stopljeno maslo ter sestavine dobro premešamo. Mešanico vlijemo v skledo s suhimi sestavinami. Z lopatko premešamo samo toliko, da se sestavine navlažijo in sprimejo skupaj.
4. V testo vmešamo 3/4 borovnic. S pripravljenim testom nato skoraj do vrha napolnimo papirnate košarice. Po testu razporedimo preostale borovnice in jih s prsti nežno potisnemo vanj. Mafine pečemo v ogreti pečici 17 minut oziroma toliko časa, da se po vrhu lepo zlato rjavo obarvajo.
5. Pečene mafine vzamemo iz pečice in pustimo počivati približno 5 minut. Nato jih odstranimo iz pekača in ohladimo.

ČAS PRIPRAVE: 10 min + 20 min peke 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan 

* 140 g pšenične moke * 1 žlička pecilnega praška * 110 g eritritola * 100 g kokosove moke * 1 veliko jajce * 60 ml stopljenega masla * 240 ml mleka * 200 g svežih ali zamrznjenih borovnic 1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice (ali pa jih dobro namastimo s stopljenim maslom). 2. V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, sol in kokos ter dobro premešamo. 3. V drugo skledo ubijemo jajca in jih razžvrkljamo z ročno metlico. Prilijemo mleko in stopljeno maslo ter sestavine dobro premešamo. Mešanico vlijemo v skledo s suhimi sestavinami. Z lopatko premešamo samo toliko, da se sestavine navlažijo in sprimejo skupaj. 4. V testo vmešamo 3/4 borovnic. S pripravljenim testom nato skoraj do vrha napolnimo papirnate košarice. Po testu razporedimo preostale borovnice in jih s prsti nežno potisnemo vanj. Mafine pečemo v ogreti pečici 17 minut oziroma toliko časa, da se po vrhu lepo zlato rjavo obarvajo. 5. Pečene mafine vzamemo iz pečice in pustimo počivati približno 5 minut. Nato jih odstranimo iz pekača in ohladimo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.