Borovničeva tortica z belo čokolado

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE:
Za borovničev biskvit:
* 180 g bio bele pšenične moke
* 120 g masla
* 2 jajci
* 1 dl mleka
* sok ene limone
* 160 g kokosovega sladkorja
* 130 g zamrznjenih ali svežih borovnic
* žlička pecilnega praška
Za bel čokoladni mousse:
* 625 ml sladke smetane za stepanje
* 230 g bele čokolade
* 3 lističi želatine (lahko jo nadomestite z agar agarjem)

OPIS POSTOPKA:
Priprava biskvita:
1. zmešamo moko in pecilni prašek
2. zmešamo mleko in limonin sok ter premešamo, pustimo, da se rahlo sesiri
3. maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga stepamo z električnim mešalnikom skupaj s kokosovim sladkorjem vsaj 5 minut (toliko, da maslo posvetli in je penasto)
4. maslu in kokosovemu sladkorju postopoma dodamo dve jajci in mešamo, toliko, da se popolnoma vmešajo
5. nato izmenično dodajamo moko in mleko ter ves čas mešamo
6. na koncu vmešamo še borovnice
7. vlijemo v namaščen 22 cm pekač za torte in pečemo 45 – 50 minut pri 180 °C
8. biskvit dobro ohladimo in razrežemo na dva dela
9. pri torti uporabimo kasneje eno plast biskvita, ostalo lahko poješ (zelo dober biskvit)
Priprava moussa:
1. lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo
2. nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado
3. v kozici segrejemo 125 ml smetane do vretja
4. odstavimo in k vroči smetani dodamo odcejene namočene lističe želatine
5. premešamo, da se želatina popolnoma raztopi
6. smetano z želatino primešamo k beli čokoladi in zmešamo
7. preostalih 500 ml smetane stepemo
8. ko je zmes smetane in bele čokolade rahlo ohlajena (a še vedno topla) ji postopoma nežno vmešamo stepeno smetano
Zlaganje torte:
1. torto lahko zlagamo v večjem pekaču, kot ga uporabimo pri peki biskvita, lahko pa biskvit obrežemo in jo zložimo v enakem, kot je bila pečena
2. v obroč položimo biskvit
3. čez prelijemo mousse bele čokolade in zravnamo vrh
4. postavimo v hladilnik vsaj za eno uro
5. ko torto odstranjujemo iz obroča si pomagamo s toplim nožem

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

SESTAVINE: Za borovničev biskvit:* 180 g bio bele pšenične moke* 120 g masla* 2 jajci* 1 dl mleka* sok ene limone* 160 g kokosovega sladkorja* 130 g zamrznjenih ali svežih borovnic* žlička pecilnega praškaZa bel čokoladni mousse:* 625 ml sladke smetane za stepanje* 230 g bele čokolade * 3 lističi želatine (lahko jo nadomestite z agar agarjem) OPIS POSTOPKA:Priprava biskvita:1. zmešamo moko in pecilni prašek2. zmešamo mleko in limonin sok ter premešamo, pustimo, da se rahlo sesiri3. maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga stepamo z električnim mešalnikom skupaj s kokosovim sladkorjem vsaj 5 minut (toliko, da maslo posvetli in je penasto)4. maslu in kokosovemu sladkorju postopoma dodamo dve jajci in mešamo, toliko, da se popolnoma vmešajo5. nato izmenično dodajamo moko in mleko ter ves čas mešamo6. na koncu vmešamo še borovnice7. vlijemo v namaščen 22 cm pekač za torte in pečemo 45 – 50 minut pri 180 °C8. biskvit dobro ohladimo in razrežemo na dva dela9. pri torti uporabimo kasneje eno plast biskvita, ostalo lahko poješ (zelo dober biskvit)Priprava moussa:1. lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo2. nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado3. v kozici segrejemo 125 ml smetane do vretja4. odstavimo in k vroči smetani dodamo odcejene namočene lističe želatine5. premešamo, da se želatina popolnoma raztopi6. smetano z želatino primešamo k beli čokoladi in zmešamo7. preostalih 500 ml smetane stepemo8. ko je zmes smetane in bele čokolade rahlo ohlajena (a še vedno topla) ji postopoma nežno vmešamo stepeno smetanoZlaganje torte:1. torto lahko zlagamo v večjem pekaču, kot ga uporabimo pri peki biskvita, lahko pa biskvit obrežemo in jo zložimo v enakem, kot je bila pečena2. v obroč položimo biskvit3. čez prelijemo mousse bele čokolade in zravnamo vrh4. postavimo v hladilnik vsaj za eno uro5. ko torto odstranjujemo iz obroča si pomagamo s toplim nožem RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek