Bolonjska omaka na testu brez moke

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

S čim vse ti ješ bolonjsko omako? Jaz ponavadi s testeninami, tokrat pa sem se odločila za čisto nekaj posebnega. Naredila sem testo za pico brez moke in jo obložila z bolonjsko omako in sirčkom. Recept vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in je primeren tudi za LCHF način prehranjevanja.

SESTAVINE:
Za bolonjsko omako:

* 1 čebula
* 4 rezine slanine 
* 2 žlici olivnega olja
* 500 g mletega mešanega mesa
* 1 korenček
* 800 g paradižnika v koščkih iz konzerve
* 1 žlica pirine moke
* 1 žlička sladkorja (jaz sem uporabila kar sladilo eritritol) 
* bazilika
* sol
* poper
Za testo (za 3 osebe): 
* 4 žlice psiliuma
* 2 žlici pecilnega praška
* 4 dcl naribanega parmezana na drobno (dva polna lonček, to je cca 150g)
* 6 jajc
* 2 žlici olivnega olja
* 6 žlic vode
Dodatno še nariban sir za povrhu pice. 

OPIS POSTOPKA: 
Bolonjska omaka: Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo in slanino. Dodamo mleto mesto in na koščke narezan korenček ter pražimo 10 minut. Po 10 minutah, ko se meso zapeče dodamo začimbe (sol, poper, baziliko) in potrosimo z žličko moke. Dobro premešamo in dodamo  paradižnik v koščkih. Da nevtraliziramo kislost paradižnika dodamo še žličko sladkorja in kuhamo na majhnem ognju 45 minut.

Omako lahko tudi zamrznemo, če ne porabimo cele oz. jo postavimo v hladilnik do 3 dni in jo imamo za več obrokov.

Testo: Z mešalnikom penasto vmešamo jajca. Nato počasi med miksanjem dodajamo vodo, olje, pecilni prašek, sol in psilium. Na koncu dodamo še 2 lončka naribanega parmezana. Dobljeno testo prelijemo v namaščen pekač velikosti cca 20 x 20 cm. Pečemo na 180 stopinj 20 minut. Na to dodamo čez še bolonjsko omako in nariban sir in pečemo še 15 minut.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek