Bogat kari z rdečo lečo in mandljevim maslom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bogat kari z rdečo lečo in mandljevim maslom

SESTAVINE:
* 1 lonček rdeče leče
* 2 lončka paradižnikove omake
* 2 lončka zelenjavne jušne osnove
* 1 lonček kokosovega mleka iz pločevinke
* 4 žličke mandljevega masla
* 4 stroki česna
* 2 žlički curryja v prahu (blagega)
* 1 žlička kurkume v prahu
* 1 žlička mešanice začimb 'garam masala'
* ½ žličke drobljenih koriandrovih listov
* ¼ žličke ingverja v prahu
* olivno olje
* sol, poper
* 2 žlici tapiokine moke (po želji)
* šop kodrolistnega ohrovta ali špinače/blitve

OPIS POSTOPKA: Na malce olivnega olja na hitro prepražimo nasekljan česen in začimbe. Dodamo lečo (najbolje namočeno čez noč) in prelijemo s paradižnikovo omako ter zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo okoli 15-20 minut, toliko, da se leča zmehča. V skodelici z vilico zžvrkljamo kokosovo mleko, mandljevo maslo in po želji tapiokino moko (če želimo omako še nekoliko zgostiti). V curry primešamo kokosovo-mandljevo mešanico in na manjše kose narezan kodrolistni ohrovt. Kuhamo še nekaj minut, ravno toliko, da se omaka zgosti, ohrovt pa zmehča. Po želji lahko omako delno pomiksamo s paličnim mešalnikom, da bo tekstura curryja še bolj kremasta.  

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

* 1 lonček rdeče leče * 2 lončka paradižnikove omake * 2 lončka zelenjavne jušne osnove * 1 lonček kokosovega mleka iz pločevinke * 4 žličke mandljevega masla * 4 stroki česna * 2 žlički curryja v prahu (blagega) * 1 žlička kurkume v prahu * 1 žlička mešanice začimb 'garam masala' * ½ žličke drobljenih koriandrovih listov * ¼ žličke ingverja v prahu * olivno olje * sol, poper * 2 žlici tapiokine moke (po želji) * šop kodrolistnega ohrovta ali špinače/blitve Na malce olivnega olja na hitro prepražimo nasekljan česen in začimbe. Dodamo lečo (najbolje namočeno čez noč) in prelijemo s paradižnikovo omako ter zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo okoli 15-20 minut, toliko, da se leča zmehča. V skodelici z vilico zžvrkljamo kokosovo mleko, mandljevo maslo in po želji tapiokino moko (če želimo omako še nekoliko zgostiti). V curry primešamo kokosovo-mandljevo mešanico in na manjše kose narezan kodrolistni ohrovt. Kuhamo še nekaj minut, ravno toliko, da se omaka zgosti, ohrovt pa zmehča. Po želji lahko omako delno pomiksamo s paličnim mešalnikom, da bo tekstura curryja še bolj kremasta.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.