Blitvina pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Blitvina pita

SESTAVINE:
Testo za pito:
*100 g riževe moke
*100 g ajdove moke
*¾ čajne žličke soli
*3 jedilne žlice stopljenega kokosovega olja 
*voda po potrebi

Nadev:
*350 g tofuja
*1 skodelica rastlinskega mleka
*1 jedilna žlica kvasnih kosmičev
*1 pest indijskih oreščkov
*1 čajna žlička limoninega soka
*1 čajna žlička soli 
*½ sesekljane čebule
*1 strok česna 
*velik šop blitve
*listi sveže bazilike
*artičoke
*koruza

OPIS POSTOPKA: • Okrogel pekač obložimo s peki papirjem. Nato naredimo testo za pito. Testo za pito nato s prsti oblikujemo po pladnju in pekač postavimo v zamrzovalnik. • Za nadev damo vse sestavine, razen zadnjih štirih, v blender in jih dobro zmeljemo. • Nato nadevu dodamo še blitvo, ki smo jo predhodno poparili, narezane liste sveže bazilike, artičoke in koruzo. • Nadev vlijemo na testo za pito in pito pečemo na 180°C približno 30 – 40 minut.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura 
RECEPT PRIPRAVILA: Ema Glušič

Testo za pito: *100 g riževe moke *100 g ajdove moke *¾ čajne žličke soli *3 jedilne žlice stopljenega kokosovega olja  *voda po potrebi Nadev: *350 g tofuja *1 skodelica rastlinskega mleka *1 jedilna žlica kvasnih kosmičev *1 pest indijskih oreščkov *1 čajna žlička limoninega soka *1 čajna žlička soli  *½ sesekljane čebule *1 strok česna  *velik šop blitve *listi sveže bazilike *artičoke *koruza • Okrogel pekač obložimo s peki papirjem. Nato naredimo testo za pito. Testo za pito nato s prsti oblikujemo po pladnju in pekač postavimo v zamrzovalnik. • Za nadev damo vse sestavine, razen zadnjih štirih, v blender in jih dobro zmeljemo. • Nato nadevu dodamo še blitvo, ki smo jo predhodno poparili, narezane liste sveže bazilike, artičoke in koruzo. • Nadev vlijemo na testo za pito in pito pečemo na 180°C približno 30 – 40 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.