Biskvitni cheese cake

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Biskvit:
* 100g moke (pšenična ali pirina mehka, lahko mešamo)
* 100g eritritola 
* 3 jajca 
* vanilin
* ščep soli
* pecilni prašek
* 0,5dl kokosovega olja

Nadev:
* 250g skute
* 50g kisle smetane
* limonina lupinica
* žlica agavinega sirupa
* po želji dodamo še sadje

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo maso za testo. V eni posodi zmešamo mešamo suhe sestavine, v drugi posodi razžvrkljamo jajca. Potem v jajca postopoma dodajamo suhe sestavine in mešamo. Pripravljeno maso vlijemo v pekač in pečemo v ogreti pečici cca. 10 minut na 180st C.

V tem koraku pripravimo maso s skuto. Skuto zmešamo s kislo smetano, dodamo še žlico agavinega sirupa in limonino lupinico. Zopet premešamo, da dobimo homogeno maso.

Skutno filo tako prelijemo čez biskvitno dno in postavimo nazaj v ogreto pečico še za cca. 10 do 15 minut.

Tortico lahko dodatno prelijemo s sadno glazuro.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek