Biskvit za torto, ki nikoli ne
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Biskvit za torto, ki nikoli ne "pade dol"

SESTAVINE:
*4 jajca
*250g rjavega sladkorja ali eritritola
*vanili sladkor
*250g moke (pol gladke pšenične bele, pol pirine bele)
*1 dcl vode
*pecilni prašek
*1 dcl kokosovega olja
*1 žlica Happy cacao mixa
*1 ščep soli
 

OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo v ločeni posodi s sladkorjem, dodamo vodo, kokosovo olje in vmešamo. V drugi posodi stepemo trd sneg iz beljakov, ki mu dodamo sol. V posodo kjer so rumenjaki, primešamo še suhe sestavine - moko s pecilnim in kakavom. Na koncu dodamo še sneg beljakov. Vse sestavine narahlo vmešamo in vlijemo v namaščen pekač. Biskvit pečemo v ogreti pečici približno 40 minut, na 180 st C. Ohlajen biskvit poljubno razrežemo in nadevamo s sladko smetano, sadjem. Jaz sem tokrat z okroglim kalupom izrezala manjše kroge, biskvit premazala s stepeno smetano, potresla z borovnicami in okrasila z nageljni.

ČAS PRIPRAVE: 15 min; do končne torte: 1h 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
*4 jajca *250g rjavega sladkorja ali eritritola *vanili sladkor *250g moke (pol gladke pšenične bele, pol pirine bele) *1 dcl vode *pecilni prašek *1 dcl kokosovega olja *1 žlica Happy cacao mixa *1 ščep soli  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.