Biskvit za torto, ki nikoli ne "pade dol"

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*4 jajca
*250g rjavega sladkorja ali eritritola
*vanili sladkor
*250g moke (pol gladke pšenične bele, pol pirine bele)
*1 dcl vode
*pecilni prašek
*1 dcl kokosovega olja
*1 žlica Happy cacao mixa
*1 ščep soli

OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo v ločeni posodi s sladkorjem, dodamo vodo, kokosovo olje in vmešamo. V drugi posodi stepemo trd sneg iz beljakov, ki mu dodamo sol. V posodo kjer so rumenjaki, primešamo še suhe sestavine - moko s pecilnim in kakavom. Na koncu dodamo še sneg beljakov. Vse sestavine narahlo vmešamo in vlijemo v namaščen pekač. Biskvit pečemo v ogreti pečici približno 40 minut, na 180 st C. Ohlajen biskvit poljubno razrežemo in nadevamo s sladko smetano, sadjem. Jaz sem tokrat z okroglim kalupom izrezala manjše kroge, biskvit premazala s stepeno smetano, potresla z borovnicami in okrasila z nageljni.

ČAS PRIPRAVE: 15 min; do končne torte: 1h 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek