Bezgov sirup brez kalorij
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bezgov sirup brez kalorij

Letos sem prvič kuhala bezgov sirup. Odločila sem se, da bom pripravila manj sladko in bolj zdravo različico sirupa. Pripravila sem bezgov sirup v kombinaciji z meliso, namesto sladkorja sem uporabila sladilo eritritol. Z veseljem sporočam, da mi je uspelo - sirup zmešan z vodo je ODLIČEN.

SESTAVINE:
* 15 večjih bezgovih cvetov
* 1 BIO limona
* 1,5 litra vode
* 1000 g sladila eritritol
* v sirup lahko dodate tudi sveže liste melise (ni obvezno)

OPIS POSTOPKA: 
1. V večji posodi zavremo vodo skupaj s sladilom eritritol. Vmes nekajkrat premešano, da se sladilo popolnoma stopi.
2. Počakamo, da se voda s sladilom ohladi na sobni temperaturi.
3. Limono dobro umijemo in narežemo.
4. V posodo dodamo bezgove cvetove, limono in sveže liste melise, če imate te na voljo.
5. Posodo zapremo s pokrovko in pustimo stati 24ur. Vmes lahko nekajkrat premešano.
6. V čiste steklenice skozi cedilo prelijemo pripravljen sirup in steklenice dobro zapremo.
7. Sirup hranimo na hladnem in temnem.

OPOZORILO: Ker je eritritol slabše topen od navadnega sladkorja, se pri pripravi sirupa delno ponovno pojavijo kristali. Kristale ločite od sirupa skoz cedilo – točka 6.

Sirup z eritritolom ima manjšo obstojnost kot sirup z navadnim sladkorjem. Priporočamo, da sirup shranite v manjše stekleničke in po odprtju porabite v roku 3 - tednov. Odprt sirup hranite v hladilniku.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

* 15 večjih bezgovih cvetov * 1 BIO limona * 1,5 litra vode * 1000 g sladila eritritol * v sirup lahko dodate tudi sveže liste melise (ni obvezno)   1. V večji posodi zavremo vodo skupaj s sladilom eritritol. Vmes nekajkrat premešano, da se sladilo popolnoma stopi. 2. Počakamo, da se voda s sladilom ohladi na sobni temperaturi. 3. Limono dobro umijemo in narežemo. 4. V posodo dodamo bezgove cvetove, limono in sveže liste melise, če imate te na voljo. 5. Posodo zapremo s pokrovko in pustimo stati 24ur. Vmes lahko nekajkrat premešano. 6. V čiste steklenice skozi cedilo prelijemo pripravljen sirup in steklenice dobro zapremo. 7. Sirup hranimo na hladnem in temnem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.