Beljakovinski polnozrnati šmorn
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Beljakovinski polnozrnati šmorn

Legendarni carski praženec ali šmorn tokrat z beljakovinami.



SESTAVINE:

* 2 dl mleka

* polnozrnata pirina moka

* 1 jajce

* ščepec soli

* 1 merica proteinskega/beljakovinskega praška (priporočamo okus banana)

* kokosova mast/olje

* suhe brusnice



OPIS POSTOPKA: V posodo sem natočila mleko, ga solila, vanj ubila 1 jajce, dodala beljakovinski prašek z okusom banane in z metlico vse skupaj premešala. Po žlicah sem med stalnim mešanjem dodajala moko, dokler masa ni postala ravno prav gosta. Na štedilniku sem v posodi segrela kokosovo mast in vanjo vlila maso za šmorn. Ko je bila na eni strani pečena sem jo obrnila in razkosala, da se je testo speklo z vseh strani. Na koncu sem po vrhu posula še suhe brusnice. Obrok je odličen za pred ali po treningu.



ČAS PRIPRAVE: 10 min

RECEPT SESTAVILA: Lucija Lončar


,* 2 dl mleka ,* polnozrnata pirina moka ,* 1 jajce ,* ščepec soli ,* 1 merica proteinskega/beljakovinskega praška (priporočamo okus banana) ,* kokosova mast/olje ,* suhe brusnice , , V posodo sem natočila mleko, ga solila, vanj ubila 1 jajce, dodala beljakovinski prašek z okusom banane in z metlico vse skupaj premešala. Po žlicah sem med stalnim mešanjem dodajala moko, dokler masa ni postala ravno prav gosta. Na štedilniku sem v posodi segrela kokosovo mast in vanjo vlila maso za šmorn. Ko je bila na eni strani pečena sem jo obrnila in razkosala, da se je testo speklo z vseh strani. Na koncu sem po vrhu posula še suhe brusnice. Obrok je odličen za pred ali po treningu.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.