Bananino-arašidov mousse

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 5

Recept je primeren tudi za vegane.

SESTAVINE:
* 200g datljev
* 150 g arašidov (nepraženih)
* malo vode
Mousse:
* 3 velike banane
* 150g indijskih oreščkov
* 120 ml kokosovega mleka (katerokoli rastlinsko mleko)
* 4 jušne žlice arašidovega masla
* pest arašidov
* agavin sirup
 
OPIS POSTOPKA: Datlje predčasno namočimo v vodi za približno 2 uri. Nato damo vse sestavine za osnovo v blender.
Mousse naredimo tako, da damo v blender vse sestavine in zmešamo do gladke zmesi. Dekoriramo čisto po svoje. Jaz sem dala osnovo in mousse v kozarčke. Sladica je FUL nasitna, sladka, »močna«, ravno pravšnja za malo bolj hladne jesenske dni.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto

Recept je primeren tudi za vegane.SESTAVINE: * 200g datljev* 150 g arašidov (nepraženih)* malo vodeMousse:* 3 velike banane* 150g indijskih oreščkov* 120 ml kokosovega mleka (katerokoli rastlinsko mleko)* 4 jušne žlice arašidovega masla* pest arašidov* agavin sirup   OPIS POSTOPKA: Datlje predčasno namočimo v vodi za približno 2 uri. Nato damo vse sestavine za osnovo v blender. Mousse naredimo tako, da damo v blender vse sestavine in zmešamo do gladke zmesi. Dekoriramo čisto po svoje. Jaz sem dala osnovo in mousse v kozarčke. Sladica je FUL nasitna, sladka, »močna«, ravno pravšnja za malo bolj hladne jesenske dni. ČAS PRIPRAVE: 20 min RECEPT SESTAVILA: Eva Boto Datlje predčasno namočimo v vodi za približno 2 uri. Nato damo vse sestavine za osnovo v blender. Mousse naredimo tako, da damo v blender vse sestavine in zmešamo do gladke zmesi. Dekoriramo čisto po svoje. Jaz sem dala osnovo in mousse v kozarčke. Sladica je FUL nasitna, sladka, »močna«, ravno pravšnja za malo bolj hladne jesenske dni.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek