Bananin šmorn

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 3

Cesarski praženec oz. šmorn je ena izmed najljubših jedi našega malčka. Primeren je za zajtrk ali večerjo. Postrežemo ga lahko s sadjem, kompotom ali vročo sadno omako. 
 
SESTAVINE(za 1 osebo): 
* polovica banane 
* 1 jajce 
* 2 žlici moke (pirina bela moka) 
* 1 žlica chia semen 
* malo vanilije (v prahu ali ekstrakt) 
* 3 žlice mleka (količino prilagajamo gostoti) 
* 1 žlička kokosovega olja 
 
OPIS POSTOPKA: Banano pretlačimo z vilico in jo damo v posodo. Dodamo jajce in dobro premešamo, da dobimo penasto maso. Nato dodamo še ostale sestavine in na hitro zmešamo. V segreto ponvo damo kokosovo olje in prelijemo čez maso za šmoren. Pečemo na eni strani (tako kot palačinko). Ko masa zakrkne jo obrnemo, malo popečemo še na drugi strani, na to pa z lopatko ali leseno kuhalnico razkosamo na manjše kose. Postreženo v otroškem jedilnem setu - Done by deer.
 
ČAS PRIPRAVE: 15 minut  
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Cesarski praženec oz. šmorn je ena izmed najljubših jedi našega malčka. Primeren je za zajtrk ali večerjo. Postrežemo ga lahko s sadjem, kompotom ali vročo sadno omako.    SESTAVINE(za 1 osebo):  * polovica banane * 1 jajce * 2 žlici moke (pirina bela moka) * 1 žlica chia semen * malo vanilije (v prahu ali ekstrakt) * 3 žlice mleka (količino prilagajamo gostoti) * 1 žlička kokosovega olja    OPIS POSTOPKA: Banano pretlačimo z vilico in jo damo v posodo. Dodamo jajce in dobro premešamo, da dobimo penasto maso. Nato dodamo še ostale sestavine in na hitro zmešamo. V segreto ponvo damo kokosovo olje in prelijemo čez maso za šmoren. Pečemo na eni strani (tako kot palačinko). Ko masa zakrkne jo obrnemo, malo popečemo še na drugi strani, na to pa z lopatko ali leseno kuhalnico razkosamo na manjše kose. Postreženo v otroškem jedilnem setu - Done by deer.   ČAS PRIPRAVE: 15 minut  RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja Banano pretlačimo z vilico in jo damo v posodo. Dodamo jajce in dobro premešamo, da dobimo penasto maso. Nato dodamo še ostale sestavine in na hitro zmešamo. V segreto ponvo damo kokosovo olje in prelijemo čez maso za šmoren. Pečemo na eni strani (tako kot palačinko). Ko masa zakrkne jo obrnemo, malo popečemo še na drugi strani, na to pa z lopatko ali leseno kuhalnico razkosamo na manjše kose. Postreženo v otroškem jedilnem setu - Done by deer.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek