Bananin sladoled z arašidovim maslom in cimetom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananin sladoled z arašidovim maslom in cimetom

Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.



SESTAVINE:

* 3 večje olupljene banane

* 3 čajne žlice naravnega arašidovega masla

* ¼ čajne žlice vanilijevega ekstrakta

* ščepec cimeta

* ščepec soli za okus

* pražene arašide za dekoracijo




OPIS POSTOPKA: Banane narežemo na manjše koščke. Koščke postavimo v zamrzovalnik za vsaj eno uro. Popolnoma morajo zamrzniti. Ko so nared, jih damo v mikser (opozarjam: ta mora biti dovolj močan) in miksamo vse do gladke ter kremaste mase. Postopek miksanja zamrzjene banane vas bo morda spomnil na miksanje ledenih kock. To nam bo vzelo nekaj minut, bodite potrpežljivi. Svetujem, da vmes izklapljate mikser, da se ne bo pregrel. Dodamo arašidovo maslo, vanilijev ekstrakt, cimet in sol. Po želji lahko dodamo še kakšno priljubljeno sestavino. Zmiksamo vse sestavine. Pripravljen sladoled okrasimo še z praženimi arašidi.



ČAS PRIPRAVE: 10 min (brez zamrzovanja)

RECEPT PRIPRAVILA: Rok’s peanut butter


,* 3 večje olupljene banane ,* 3 čajne žlice naravnega arašidovega masla ,* ¼ čajne žlice vanilijevega ekstrakta ,* ščepec cimeta ,* ščepec soli za okus ,* pražene arašide za dekoracijo , , Banane narežemo na manjše koščke. Koščke postavimo v zamrzovalnik za vsaj eno uro. Popolnoma morajo zamrzniti. Ko so nared, jih damo v mikser (opozarjam: ta mora biti dovolj močan) in miksamo vse do gladke ter kremaste mase. Postopek miksanja zamrzjene banane vas bo morda spomnil na miksanje ledenih kock. To nam bo vzelo nekaj minut, bodite potrpežljivi. Svetujem, da vmes izklapljate mikser, da se ne bo pregrel. Dodamo arašidovo maslo, vanilijev ekstrakt, cimet in sol. Po želji lahko dodamo še kakšno priljubljeno sestavino. Zmiksamo vse sestavine. Pripravljen sladoled okrasimo še z praženimi arašidi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.