Bananin kruh z malinami (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 100g ovsenih kosmičev(brezglutenske se tudi da kupit)
* 120g ajdovih kosmičev
* 1 JŽ pecilnega praška
* 1 JŽ sode bikarbone
* 50g kokosove moke 
* 2 banani 
* 50g agavinega sirupa
* 80ml kokosovega mleka
* 1 limona
* 1 jajce(vegani lahko namesto tega uporabite 1 žlico chia semen in malo vode) 
* 250g malin
Preliv:
* 3 žlice eritrilola 
* 50g malin
* 3 JŽ kokosovega mleka(ali kreme) 
 
OPIS POSTOPKA: Kosmice zmeljemo v kavnem mlinčku, da nastane moka. Vse suhe sestavine premešamo, posebej premešamo mokre sestavine do homogene zmesi, razen malin. 
Nato suho zmes počasi dodajamo mokri in počasi vse premešamo, da nastane gosta zmes. 
Na koncu dodamo še sveže maline in damo v pekač.
 
Pečemo približno 30-40min na 180stopinj oz. pečeno je takrat, ko v kruh zapičiš zobotrebec in ga potegneš ven, ne da bi se zmes prilepila nanj. 
 
Ko se kruh hladi, naredimo še preliv, vse sestavine zmešamo in nato prelijemo po kruhu. 
Paše za zajtrk ob sveži kavici ali pa kot sladica:)
 
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto

SESTAVINE: * 100g ovsenih kosmičev(brezglutenske se tudi da kupit) * 120g ajdovih kosmičev * 1 JŽ pecilnega praška * 1 JŽ sode bikarbone * 50g kokosove moke  * 2 banani  * 50g agavinega sirupa * 80ml kokosovega mleka * 1 limona * 1 jajce(vegani lahko namesto tega uporabite 1 žlico chia semen in malo vode)  * 250g malin Preliv: * 3 žlice eritrilola  * 50g malin * 3 JŽ kokosovega mleka(ali kreme)    OPIS POSTOPKA: Kosmice zmeljemo v kavnem mlinčku, da nastane moka. Vse suhe sestavine premešamo, posebej premešamo mokre sestavine do homogene zmesi, razen malin.  Nato suho zmes počasi dodajamo mokri in počasi vse premešamo, da nastane gosta zmes.  Na koncu dodamo še sveže maline in damo v pekač.   Pečemo približno 30-40min na 180stopinj oz. pečeno je takrat, ko v kruh zapičiš zobotrebec in ga potegneš ven, ne da bi se zmes prilepila nanj.    Ko se kruh hladi, naredimo še preliv, vse sestavine zmešamo in nato prelijemo po kruhu.  Paše za zajtrk ob sveži kavici ali pa kot sladica:)   RECEPT SESTAVILA: Eva Boto Kosmice zmeljemo v kavnem mlinčku, da nastane moka. Vse suhe sestavine premešamo, posebej premešamo mokre sestavine do homogene zmesi, razen malin.  Nato suho zmes počasi dodajamo mokri in počasi vse premešamo, da nastane gosta zmes.  Na koncu dodamo še sveže maline in damo v pekač.   Pečemo približno 30-40min na 180stopinj oz. pečeno je takrat, ko v kruh zapičiš zobotrebec in ga potegneš ven, ne da bi se zmes prilepila nanj.    Ko se kruh hladi, naredimo še preliv, vse sestavine zmešamo in nato prelijemo po kruhu.  Paše za zajtrk ob sveži kavici ali pa kot sladica:)  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek