Bananin kolač na hitro
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananin kolač na hitro

Kolač se bo odlično prilegel k popoldanski skodelici čaja. S kavico, kakavom ali toplim mlekom pa bo tudi enkraten in okusen nadomestek zajtrka.

SESTAVINE: 
* 2 banani
* 2 JŽ kokosovega olja
* 2 JŽ medu
* 1 čž vanilijevega ekstrakta
* 3 jajca
* 2 JŽ arašidovega masla
* 1/2 skodelice mletih orehov
* 1/2 skodelice kokosove moke (fino mlete)
* 1/2 skodelice pirine polnozrnate moke
* 1 čž sode bikarbone
* 1 čž pecilnega praška
* ½ čž soli
* 1 čž cimeta
* 1 čž ingverja v prahu
* 1 pest brusnic/rozin
* 1/2 skodelice čokolade v kapljicah ali nasekljane čokolade 

OPIS POSTOPKA: Skupaj zmešamo prvo mokre sestavine: banani, kokosovo olje, med, vanilijo, 3 jajca in arašidovo maslo. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso. V ločeni skledi zmešamo vse ostale suhe in počasi dolijemo mokro mešanico. Na rahlo premešamo. Maso vlijemo v željeni model in pečemo na 180C 20-30 min.
Po okusu bi lahko v kolač dodali še goji jagode, lešnike, cele orehe, kandirano sadje... Lahko se igramo z dodatki in tako še izboljšamo kolaček :) 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

  * 2 banani * 2 JŽ kokosovega olja * 2 JŽ medu * 1 čž vanilijevega ekstrakta * 3 jajca * 2 JŽ arašidovega masla * 1/2 skodelice mletih orehov * 1/2 skodelice kokosove moke (fino mlete) * 1/2 skodelice pirine polnozrnate moke * 1 čž sode bikarbone * 1 čž pecilnega praška * ½ čž soli * 1 čž cimeta * 1 čž ingverja v prahu * 1 pest brusnic/rozin * 1/2 skodelice čokolade v kapljicah ali nasekljane čokolade   Skupaj zmešamo prvo mokre sestavine: banani, kokosovo olje, med, vanilijo, 3 jajca in arašidovo maslo. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso. V ločeni skledi zmešamo vse ostale suhe in počasi dolijemo mokro mešanico. Na rahlo premešamo. Maso vlijemo v željeni model in pečemo na 180C 20-30 min. Po okusu bi lahko v kolač dodali še goji jagode, lešnike, cele orehe, kandirano sadje... Lahko se igramo z dodatki in tako še izboljšamo kolaček :) 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.