Babičina gobova juha

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* olivno olje 
* 3 mali jurčki 
* pol sveže ali jušna žlica ocvrte čebule 
* 1 korenček (ali druga jušna zelenjava) 
* 1 srednje velik krompir 
* peteršilj 
* rožmarin 
* lovorov list 
* sol in poper 
* sladka paprika v prahu 

OPIS POSTOPKA: Najprej na olju prepražimo čebulo. Če nimamo veliko časa, lahko uporabimo čebulo, ki je že ocvrta. Na čebuli nato posušimo jurčke. Dodamo na kocke narezan krompir in na drobno narezan korenček. Zalijemo z 7dl vode ter začinimo po okusu. Juho kuhamo, toliko časa, da je krompir mehek (cca. 20 minut). Nato s paličnim mešalcem juho nekoliko spasiramo, a le toliko, da se zgosti. Tako ne bomo potrebovali gostila za juho (kot je npr. moka). 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek