Arašidovo-bananina torta z malinovim prelivom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Torte. Lahko jih jemo za vse priložnosti, vendar kdo pravi, da tudi torta ne more biti zdrava in okusna? Ta recept bo očaral tako vas kot goste, ki jo bojo poizkusili.

SESTAVINE:
Za torto:
* 3 žlice chia semen (predhodno zmešamo z 9 žlicami vode, da nastane žele)
* 300g moke (jaz sem uporabila polnozrnato)
* 1 čajno žličko pecilnega praška
* 1 čajno žličko sode bikarbone
* ščepec soli
* 50g margarine
* 80g sladila (jaz sem uporabila eritritol brez kalorij)
* 200ml sojinega mleka
* 4 banane
* 2 žlici arašidovega masla (ali več za ljubitelje)
* sok pol limone
Za preliv:
* 200g zamrznjenih malin
* 1 žlička konjak glukomanana

OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V posodi najprej zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Nato v drugi posodi skupaj zmešamo margarino, sladilo, mleko, pretlačene banane, maslo in limono. Ko dobimo lepo zmes, dodamo mešanico suhih sestavin in ponovno zmešamo. Pekač, s premerom 20cm, obrišemo z malo margarine, da se nam torta ne bo sprijela. Celotno mešanico tako vlijemo v pekač ter pečemo približno uro pa pol, pečenost preverimo z zobotrebcem. Ko je torta pečena, jo pustimo, da se popolnoma ohladi in šele na to prestavimo iz pekača na krožnik. Na koncu samo še skuhamo skupaj maline z konjakom ter celotno mešanico polijemo po torti. Postrežemo ohlajeno, hranimo jo lahko tudi v hladilniku, saj je mrzla tudi okusna.

RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek