Arašidovi rogljički
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Arašidovi rogljički

SESTAVINE:
300 g pirine bele moke
* 1 kvas
* 1 vanili
* mala žlička soli
* 80 g nesoljenih arašidov
* 40 g masla
* 1,5 dl mleka (ovseno, lahko navadno)
Za nadev:
* 2 koščka temne čokolade ali marmelado ali arašidovo maslo ali nutelo
 
OPIS POSTOPKA:
1. V posodo damo moko, kvas, vanili in drobno zdrobljene arašide(v multipraktiku).
2. V mleku (na štedilniku) raztopimo maslo in vse skupaj dobro segrejemo.
3. Prvim sestavinam dodamo mleko z maslom in naredimo mehko testo, gnetemo ga tako dolgo, da se več ne lepi.
4. Testo vzhajamo 40 minut.
5. Oblikujemo okrogel hlebček in ga razdelimo na 8 delov.
6. Vsak del razvaljamo v štirikotnik, na spodnji del damo 2 koščka temne čokloade…in ga zavijemo ter upognemo. Če želiš lepši izgled, zgornji del testa malo narežeš, da ko zaviješ nastanejo lepi trakci.
7. Vsak rogljiček namažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati 30 min.
8. Pečemo na 200 stopinj 15 minut.

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor
* 300 g pirine bele moke * 1 kvas * 1 vanili * mala žlička soli * 80 g nesoljenih arašidov * 40 g masla * 1,5 dl mleka (ovseno, lahko navadno) 1. V posodo damo moko, kvas, vanili in drobno zdrobljene arašide(v multipraktiku). 2. V mleku (na štedilniku) raztopimo maslo in vse skupaj dobro segrejemo. 3. Prvim sestavinam dodamo mleko z maslom in naredimo mehko testo, gnetemo ga tako dolgo, da se več ne lepi. 4. Testo vzhajamo 40 minut. 5. Oblikujemo okrogel hlebček in ga razdelimo na 8 delov. 6. Vsak del razvaljamo v štirikotnik, na spodnji del damo 2 koščka temne čokloade…in ga zavijemo ter upognemo. Če želiš lepši izgled, zgornji del testa malo narežeš, da ko zaviješ nastanejo lepi trakci. 7. Vsak rogljiček namažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati 30 min. 8. Pečemo na 200 stopinj 15 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.