Arašidovi cakepops-i
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Arašidovi cakepops-i

SESTAVINE: 
Za testo:
* 125 g pirine moke
* 50 g SugarSweet 1:1
* 2 jajci
* 6 g pecilnega praška
* 0.5 dcl vode
* 25 g kokosovega olja
Dodatne sestavine za cakepops-e
* 2 žlici arašidovega masla
* kremni sir z manj maščob
* temna čokolada brez dodanega sladkorja 
 


OPIS POSTOPKA:
PRIPRAVA BISKVITA
1.) Rumenjake penasto vmešamo skupaj s sladilom nato dodamo vodo in kokosovo olje.
2.) V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek ter ju vmešamo v jajčno mešanico.
3.) Nazadnje vmešamo sneg iz beljakov
4.) Pečemo 35-40 minut na 170 stopinj.
5.) Ohlajeno testo razdrobimo in razdelimo na tri dele - en del uporabimo za arašidove cakepopse - lahko pripravite tudi kokosove (glej drug recept)
PRIPRAVA CAKEPOPSOV
1.) Najprej biskvitu primešamo arašidovo maslo, nato postopoma dodajamo kremni sir, da dobimo nekoliko “pocasto” strukturo.
2.) Oblikujemo kroglice.
3.) V posodi stopimo temno čokolado brez dodanega sladkorja, nato kroglice z njo oblijemo in pustimo, da se ohladijo. 


ČAS PRIPRAVE: 30-40 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta

 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.