Alga Chlorella

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.4)
Št. ocen: 7

KAJ JE CHLORELLA?chlorella
* je vrsta enocelične zelene alge
* najstarejša znana hrana
* raste v vodi polni organskih snovi, pa tudi
na kopnih tleh, kjer je dovolj vlage
* ima zelo bogato in uravnoteženo strukturo
* ima sposobnost, da se vsakih 20 ur početveri

VSEBNOST CHLORELLE: 
* beljakovina, ki so po sestavi na las podobne
beljakovinam živalskega izvora, kar 66,7%
* esencialne aminokisline
* predstopnjo Avitamina ( betakaroten)
* celotna skupina b vitaminov
* vitamina C,E
* fosfor, kalij, magnezij, žveplo,železo,kalcij, mangan,
baker, cink in kobalt
* na 1g vsebuje 3-5% klorofila
* fikocianin
* ribonukleinska kislina

KDAJ JE CHLORELLA DOBER IZBOR?
* Pomaga pri razstrupljanju
* Čisti črevesje, izboljšuje prebavo, ker uravnava izločanje blata
* Poveča odpornost, ker pomaga ščititi pred virusi in bakterijami
* Ščiti celo pred malignimi boleznimi
* Spodbuja aktivnost jeter
* Pospešuje regeneracijo celic
* Blaži vnetja, zavira razvoj kroničnih degenerativnih bolezni, zlasti ožilja in sklepov (arteroskleroza in artritis)
* Zdravi vnetje želodčne sluznice, rano na želodcu in na dvanajstniku
* Spodbuja koristne bakterije, (s chlorello se razvijajo kar 4x hitreje kot običajno) in floro v črevesju
* Izboljša absorbcijo hranil
* Absorbira strupe iz črevesja zato pomaga pri kroničnem zaprtju in omili vetrove
* Zmanjšuje in odpravlja neprijeten telesni vonj
* Podpira rast in obnovo tkiv
* Podpira funkcije možganov in jeter
* Pospešuje izločanje toksinov in težkih kovin
* Iz jeter odstranjuje alkohol
* Pospešuje zdravljenje
* Znižuje raven sladkorja v krvi
* Pomaga: v borbi proti kandidi in
pri vnetjih trebušne slinavke, cirozi jeter,
hepatitisu C, želodčnih razjedah, multipli sklerozi
* Uporablja se kot pomoč, pri zdravljenju,
alzhimerjeve in parkinsonove bolezni

chlorella1DEJSTVA
* Jušna žlica na dan vsebuje 320% dnevnih potreb po železu in kalciju.
* Klorofil je najpomembnejše sredstvo za obnovo krvi, čiščenje jeter in črevesja.
* Če imamo pravi recept preprečuje pivskega mačka.
* Priporoča se vsem, ki želijo ohraniti svoje zdravje in vitalnost, ki ne pojedo dovolj zelenjave in mesa, ter vsem tistim, ki nimajo rednih obrokov.

Obvezno bi si jo morali privoščiti tisti, ki:
* so veliko pod stresom
* so utrujeni in imajo kronično pomanjkanje energije
* imajo težave s koncentracijo
* sladkorni bolniki
* imajo težave s prebavnim traktom
* premalo železa v krvi

AVTOR: Špela Ostanek, supernutricionistka

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek