Ajdov kruhek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ajdov kruhek

SESTAVINE:
*250g ajdove moke
*100g pirine moke
*100ml vode
*200ml riževega mleka
*žlica olivnega olja
*pol žličke soli
*2 žlici chia semen
*1 žlica agavinega sirupa
*20g svežega kvasa

OPIS POSTOPKA: Kvas nadrobimo v vodo in dodamo agavin sirup. Počakamo približno 10minut. Chia semena stresemo v riževo mleko in počakamo, da se napihnejo. Zmašamo obe moki in sol. Dodamo kvasni nastavek in olivno olje ter dobro pregnetemo. Vse skupaj pokrijemo s krpo, vhajamo, ponovno pregnetemo in še enkrat vzhajamo. Testo položimo na pladenj in pečemo na 200 stopinjah 45-60minut odvisno od tega kako hrustljav kruh želimo. Počakamo da se ohladi in postrežemo. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 15 min, skupaj s peko 75 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Barbara
*250g ajdove moke *100g pirine moke *100ml vode *200ml riževega mleka *žlica olivnega olja *pol žličke soli *2 žlici chia semen *1 žlica agavinega sirupa *20g svežega kvasa Kvas nadrobimo v vodo in dodamo agavin sirup. Počakamo približno 10minut. Chia semena stresemo v riževo mleko in počakamo, da se napihnejo. Zmašamo obe moki in sol. Dodamo kvasni nastavek in olivno olje ter dobro pregnetemo. Vse skupaj pokrijemo s krpo, vhajamo, ponovno pregnetemo in še enkrat vzhajamo. Testo položimo na pladenj in pečemo na 200 stopinjah 45-60minut odvisno od tega kako hrustljav kruh želimo. Počakamo da se ohladi in postrežemo. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.