Ajdov kruhek

Oceni objavo z 1 do 5:
(1)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:

*250g ajdove moke
*100g pirine moke
*100ml vode
*200ml riževega mleka
*žlica olivnega olja
*pol žličke soli
*2 žlici chia semen
*1 žlica agavinega sirupa
*20g svežega kvasa

OPIS POSTOPKA: Kvas nadrobimo v vodo in dodamo agavin sirup. Počakamo približno 10minut. Chia semena stresemo v riževo mleko in počakamo, da se napihnejo. Zmašamo obe moki in sol. Dodamo kvasni nastavek in olivno olje ter dobro pregnetemo. Vse skupaj pokrijemo s krpo, vhajamo, ponovno pregnetemo in še enkrat vzhajamo. Testo položimo na pladenj in pečemo na 200 stopinjah 45-60minut odvisno od tega kako hrustljav kruh želimo. Počakamo da se ohladi in postrežemo. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 15 min, skupaj s peko 75 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Barbara

OPIS POSTOPKA: Kvas nadrobimo v vodo in dodamo agavin sirup. Počakamo približno 10minut. Chia semena stresemo v riževo mleko in počakamo, da se napihnejo. Zmašamo obe moki in sol. Dodamo kvasni nastavek in olivno olje ter dobro pregnetemo. Vse skupaj pokrijemo s krpo, vhajamo, ponovno pregnetemo in še enkrat vzhajamo. Testo položimo na pladenj in pečemo na 200 stopinjah 45-60minut odvisno od tega kako hrustljav kruh želimo. Počakamo da se ohladi in postrežemo. Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 15 min, skupaj s peko 75 minRECEPT PRIPRAVILA: Ana Barbara Kvas nadrobimo v vodo in dodamo agavin sirup. Počakamo približno 10minut. Chia semena stresemo v riževo mleko in počakamo, da se napihnejo. Zmašamo obe moki in sol. Dodamo kvasni nastavek in olivno olje ter dobro pregnetemo. Vse skupaj pokrijemo s krpo, vhajamo, ponovno pregnetemo in še enkrat vzhajamo. Testo položimo na pladenj in pečemo na 200 stopinjah 45-60minut odvisno od tega kako hrustljav kruh želimo. Počakamo da se ohladi in postrežemo. Dober tek!
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek