VIDEO: Ajdov kruh na hitro
SESTAVINE:
* 300 g ajdove moke
* 200 g pirine bele moke
* 1 žlica psiliuma oz. indijskega trpotca
* 1 žlica chia semen (po želji lahko izpustiš)
* 1 žlička soli
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1 žlička vinskega kamna ali pecilnega praška
* 7 dl gazirane vode (Radenska)
Opomba: Lahko uporabimo tudi samo ajdovo moko (500 g). V tem primeru ima kruh zelo izrazit okus po ajdi.
OPIS POSTOPKA: Pečico prižgemo na 180 stopinj - vroč zrak. Suhe sestavine sesujemo v posodo in jih dobro premešamo. Dodamo še gazirano vodo in s kuhalnico dobro premešamo. Masa pride mehka, rahlo pacasta. Peki papir damo v manjši pekač in v njega zvrnemo maso. S kuhalnico kruh oblikujemo v hlebček in damo peči za 1 uro na 180 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut + peka 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Kuhinja: dom24
Komentarji (0)