5 predlogov za super poletni izlet s kosmatinčkom

5 predlogov za super poletni izlet s kosmatinčkom

Kosmatinčki nam v življenje prinašajo polno ljubezni, veselja in seveda tudi dogodivščin, ki jih nikoli ne pozabimo. Eden izmed najlepših delov našega življenja z njimi je zagotovo vsakodnevno sprehanjanje in večerno ležerno cartanje. Kot lastniki imamo odgovornost, da poskrbimo za dovolj gibanja – kar pa je (roko na srce) dobro tudi za nas same.

 

Skupaj v dogodivščine

Čudovit poletni čas je tukaj in z njimi tudi topli, dolgi dnevi, ki nam omogočajo ogromno različnih aktivnosti.  In naj vas kar takoj vprašamo: »Je lahko še kaj lepšega, kot en čudovit poletni izlet v naravi s svojim kosmatinčkom?« Gibanje, svež zrak in spoznavanje narave. Top!

 

Slovenija je pravi raj

Vsak lastnik se bo zagotovo strinjal tudi s tem, da nam Slovenija resnično nudi čudovite kraje za izlete. Mi smo za vas izbrskali 5 zelo zanimivih iz celotne Slovenije, kjer boste uživali vi in vaši kosmatinčki.

 

Ivarčko jezero (Koroška regija)

Ideja za izlet je primerna predvsem za tiste, ki zagovarjate lahke, brezkrbne poti. Zelo primerna je tudi za družine z otroki. Dolžina poti je 850m, v poletnem času ponuja ogromno sence in nenazadnje tudi kopanje in osvežitev za kosmatinčka. Narava je tukaj izjemno čudovita in z izletom na lokacijo ter okoli je jezera si lahko ustvarite čudovit dan v družbi pasjih prijateljev.

 

Ukanška suha v Bohinju (Gorenjska regija)

Vsi vemo, da je Gorenjska poleti zelo zasedena s turisti, zato je Ukanška suha toliko lepša, ker je s strani turistov neprepoznavna. Slovenci pa lahko v njej uživamo na vsakem koraku – brez gneče. Gre za čudovito sotesko z zanimivim dvojnim slapom. Primerna je predvsem za tiste, ki imajo malce več kondicije in radi planinarijo. Dolžina poti je 2 km, trajanje je slabo uro. Torej čudovit izlet za čudovit poletni dan.

 

Divja plaža Bele skale (Primorska)Bele skale

Za vse tiste, ki ne morete brez morja, je seveda slovenska obala pravi naslov za čudovit izlet s kosmatinčkom. Ponuja kar nekaj 'skrivnih' in neobljudenih lokacij za čudovit sprehod. Med njimi je divja plaža Bele skale, kjer je sonce praktično skozi celoten dan. Seveda se nahajajo tudi čudovite senčke pod drevesi, kjer lahko s kužkom počivate in se hidrirate. Namig: najlepše za sprehode je zjutraj ali zvečer, japonke niso primerno obuvalo in preverite plimovanje. Do lokacije boste hodili slabih 30 min, vse pa je odvisno od vašega tempa.

 

Bukovniško jezero (Pomurska regija)

Povsem nezahtevna pot in prepoznavna turistična točka Dobrovnik vas bo navdušila z čudovito okolico, kjer bo lahko kuža prostrano tekal in se veselil. Ob jezeru lahko opazujete živali in rastline, saj vas bo 3,6 km dolga pot kar posrkala vase z lepoto. Kosmatinček in vi se boste po poti razmigali za kar 2 uri. Zato le ne pozabite na zajetno količino vode in počitek med potjo.

 

Lovrenška jezera na Pohorju (Štajerska)

Saj zagotovo že veste, da Pohorje ponuja neizmerne izletniške točke in predvsem lahko dosegljive ter dobro označene poti. Le uro in pol hoje iz Rogle se nahajajo Lovrenška jezera, kjer boste lahko s kosmatinčkom lepo uživali v urejenih lesenih brveh. Hkrati pa se boste nagledali lepot 20 jezerc in lepo sprehodili.

 

Kaj je nujna oprema v poletnem času na poti s kužkom?

Tako, kot se mi ne odpravimo na pot brez nujne opreme, tako ne smemo pozabiti niti na našega kosmatinčka. V vročih poletnih dneh in aktivnostih mu kaj hitro lahko postane prevroče in lahko dehidrira. Zato za na pot oziroma izlet s kužkom vedno kot osnovno opremo priporočamo:Oprema za sprehod

  • Veliko sveže vode,
  • potovalno (po možnosti zložljivo) skodelico za pitje,
  • žogico ali igračko za zabavo,
  • zdrave in lahke priboljške,
  • vrečkice za iztrebke.

Kaj moramo redno delati med potjo?

  • Delati redne počitke v senci in mu ponuditi svežo, hladno vodo.
  • Ob poslušnosti ga nagrajevati s priboljški.
  • Spremljati, da si ne poškoduje tačk.
  • Če ne želi hoditi, ga nikakor ne smete siliti, ampak ga preprosto upoštevajte.

Prepričani smo, da smo vam zagotovo podali koristne informacije in ideje, kam na izlet s kužkom ter katera je osnovna oprema za dober dan. Zdaj pa je le še na vas, da si vzamete čas in oddidete dogodivščinam naproti. :)

Janja Strozak, LovingPaw.si