3 triki za nego kože po sončenju

3 triki za nego kože po sončenju

Vem …

v tem trenutku verjetno tudi ti že sanjaš o dopustu, morju in osvežilni limonadi nekje na plaži pod borovci.

Verjemi, osvežitev ne bi prijala samo tebi, ampak tudi tvoji koži.

Predlagam ti, da ji zagotoviš intenzivno nego že sedaj.

Zakaj?

Tvoja koža bo v naslednjih mesecih veliko bolj izpostavljena soncu in tudi slani vodi. Zato se pogosto izsuši, dehidrira, pordeči in lušči.

In kaj lahko storiš, da to preprečiš?

1. Privošči ji hladen tuš.

Po sončenju (ali sprehodu po mestu) moraš s telesa nujno sprati pesek, sol in kreme za sončenje. Vse našteto lahko namreč zelo zmanjša porjavelost. Osvežilna prha bo tvojo kožo pomirila in pripravila na nadaljnjo nego.  

2. Po sončenju je koža žejna.

Za lepo navlaženo kožo je poleti nujno potrebno popiti vsaj 2 do 3 litre na dan. Če se želiš izogniti prezgodnjemu nastanku gub in strij potem tukaj ni prostora za kompromise. Spodaj sem ti pripravila še eno zelo osvežilno alternativo …

3. Kaj pa nega?

Ja, po sončenju je koža razdražena in rdeča. Zato ji je potrebno ponuditi nekaj kar ji bo povrnilo izgubljeno vlago, umirilo rdečico in podaljšalo zagorelost.

Naj ti predstavim najboljšega poletnega spremljevalca tvoje kože: karitejevo maslo.

Karitejevo maslo je naravno maslo, pridobljeno iz oreškov karitejevega drevesa, in je znano po svojih vlažilnih in hranilnih lastnostih za kožo.

Po sončenju je idealno za pomiritev razdražene kože, prav tako bo intenzivno nahranilo tvojo kožo, ki je po izpostavljenosti soncu žejna izdatne nege. Z redno uporabo karitejevega masla pomagaš kožo zadržati vlago in jo ohraniš mehko, gladko in negovano skozi vso poletje.

Maslo nežno in enakomerno nanesi po celem telesu - najbolje na vlažno kožo po tuširanju in še posebej pa na bolj izpostavljene predele, da bo preprečilo luščenje ter pomirilo morebitno rdečico in srbenje. Poleg tega bo poskrbelo, da se tvoja koža hitreje obnavlja in ostaja zdrava.

Odličen je za nego poškodovane kože od sonca, saj deluje emolientno in pospešuje celjenje kože, visoka vsebnost fitosterolov pa pripomore k protivnetnim učinkom.

Obljubim ti, da te bodo njegovi učinki na koži popolnoma osvojili. Najdeš ga tukaj.

Poleg karitejevega masla lahko tudi jojobino olje postane tvoj zaveznik v negi kože po sončenju.

Jojobino olje je lahko, vpojno olje, ki vsebuje naravne antioksidante in vlažilne sestavine. Dodaj nekaj kapljic jojobinega olja karitejevemu maslu, da okrepiš učinek nege svoje kože.

Jojobino olje lahko pomaga uravnavati izločanje maščobe in preprečuje zamašitev por, ki je poleti pogosto zaradi potenja. Prav tako ima protivnetne lastnosti, ki ti lahko pomagajo pri pomiritvi kože po sončenju.

Jojobino olje te čaka tukaj.

Za konec pa naj te opozorim še na nekaj ...

Ne pozabi, da je zaščita pred soncem najboljši način, kako ohraniti zdravo kožo,zato uporabljaj kreme za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem in redno se ščiti pred soncem, da preprečiš opekline in dolgoročne poškodbo kože.

Uživaj v poletju in poskrbi za nego svoje kože na naraven in varen način.

Pozdravček do prihodnjič,
Malinca Nastja

 

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.