Brezplačna eknjiga
close

Teden super hrane ❤ Preveri akcijske cene >>>

Prazna košarica

Skupaj: 0,00 €
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: 50,01 €!

Organska gnojila in zemlja

Jesen nam prinaša pridelke in hkrati skrb za ustrezno jesensko pripravo tal po dolgi rastni dobi. V jeseni, ko spravimo pridelke oz. preden posejemo ali posadimo jesenske kulture moramo dobro pripraviti tla, da bosta rast in razvoj rastlin čim bolj zdrava in uravnotežena tudi v spomladanskem času.

Zemljišča v vrtovih po spravilu pridelka jeseni dobro prerahljamo nekje do globine 30 cm, tako da omogočimo dotok zraka v zemljišče. Poberemo vse rastline, še posebno, če so obolele (npr. če so so bolni listi rastlin). Takšne rastline ne smemo puščati na tleh ali jih zakopavati, saj so potem spomladi vir novih okužb. Ko smo tla dobro očistili in prerahljali, dodamo kakovostno organsko gnojilo Organski vrt, ki bo revitaliziral zemljo z dodatnimi hranili, ki bodo na razpolago že v začetku rastne dobe spomladi ali pa če bomo sadili prezimne jesenske rastline.

Gnojila ob prekopavanju enostavno posujemo bo zemljišču po navodilih za uporabo in jih enakomerno zmešamo v zemljo, ko jo rahljamo oz. prekopavamo. Čemamo zelo peščena tla (ali zelo glinena), potem je potrebno zemljo zrahljati tako, da dodamo še nekaj blokov organske zemlje. Kombinacija organskega gnojila in organske zemlje iz kokosovih vlaken je najboljša kombinacija za dobro jesensko pripravo tal.

V jesenih mesecih priporočamo uporabo:

*Gnojilo organski vrt 1 kg ali 4 kg, da obogatimo zemljo in se ji zahvalimo za vse letošnje pridelke (v upanju, da jih bo prihodnje leto še več :))

*Organsko zemljo: ki jo najdete pakirano po 10l, 50l ali 70l >> če se boste sedaj lotili presajanja ali ureditve gredic.

*Sredstva proti škodljivcem - voluhar stop, miši in podgane stop >> žal se tudi škodljivci želijo izogniti mrazu in se nam pridružiti na toplem :/

*Organsko gnojili za borovnice in za jagodičevje >> sedaj je pravi čas, da posadimo nove sadike ali da okrepimo že vsajene in jih pripravimo na dolgo zimo.

*Sredstva za nego: krepitev cvetočih okrasnic, krepitev zelenih sobnih rastlin, za čudovite orhideje – ne smemo pa pozabiti še na rožice v stanovanju, ki jih je prav tako potrebno nagraditi z organskim gnojilom. 

Če potrebuješ pomoč ali kakšni dodatni nasvet glede vrtnarjenja piši na andreja@malinca.si oziroma preveri članke na temo organskega vrtnarjenja s klikom TUKAJ

Mreža Seznam
loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.