zapri

Dnevi zdravih zajtrkov z Malinco ❤ Preveri >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557
19.99 EUR

Malinca Slovensko bučno olje 100% 500ml

Bučno olje je 100% nerafinirano in toplo stiskano po tradicionalnem štajerskem receptu s praženjem in stiskanje bučnih semen. Priljubljen je predvsem kot solatni preliv, uporablja se kot začimba, poznajo pa ga tudi v zdravilstvu.

Izdelka ni na zalogi. Vpiši svoj email in obvestili te bomo, ko bo ponovno na zalogi.
E-pošta
  (Obvesti me, ko bo izdelek nazaj na zalogi)
 
19,99 €

Slovensko bučno olje 100% 500ml

  • Slovensko bučno olje 100% 500ml
  • Slovensko bučno olje 100% 500ml
  • Slovensko bučno olje 100% 500ml
  • Slovensko bučno olje 100% 500ml
  • Slike strank

Bučno olje je izdelano iz bučnic, ki so skrbno negovane v vseh procesih in ima tako olje zaradi tega posebne senzorične lastnosti z visoko biološko in prehransko vrednostjo. Je 100 % nerafinirano in toplo stiskano po tradicionalnem štajerskem receptu – s praženjem in stiskanjem bučnih semen, kar daje olju svojevrstno aromo.

Za pridelavo bučnega olja so najprimernejše oljne buče, ker imajo semena, ki nimajo čvrste ovojnice in so zaradi tega zelo primerna za stiskanje. Kvalitetno olje je temno zeleno, gosto in ima okus, ki rahlo spominja na okus orehov.

Buče so gojili že Indijanci. V Grčiji so bile izredno spoštovane. Uporabljali so jih v prehranske namene in jih častili kot božanstvo. V zdravilne namene so jih uporabljali tudi Kitajci. V evropskem prostoru učinki buč dolgo niso bili poznani in zato se jo uporablja komaj tristo let.

Zato, da se lahko pridela en liter bučnega olja, je potrebnih od 30 do 40 buč, ki dajo približno 2,5 do 3 kg bučnih semen. Iz njih se po čiščenju in mletju pripravi posebna masa s soljo in vodo. To maso potem pražijo in mešajo, da lahko izpari vsa voda. Ko je masa pripravljena, jo dajo v stiskalnico, da lahko iz nje pridobijo aromatično, temno zeleno bučno olje. Da bi se ohranile vse snovi, ki jih bučno olje vsebuje, ga je potrebno hraniti v temnem in hladnem prostoru, najbolje v hladilniku.

Uporaba bučnega olja

Bučno olje se uporablja kot solatni preliv za vse vrste solat, uporablja pa se tudi v gurmanske namene – v kombinaciji z morskimi sadeži ali dodatek različnih sladicam (npr. potica z bučnim oljem, preliv za vanilijev sladoled).

Sestavine: 100 % nerafinirano bučno olje
Hranilna vrednost na 100ml: e
nergijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal, maščobe 100 g (od tega nasičene maščobe 18 g, enkrat nenasičene maščobe 32 g, večkrat nenasičene maščobe 50 g), ogljikovi hidrati 0 g (od tega sladkorji 0 g), beljakovine 0 g, sol 0 g, vitamin E 50 mg. 

Neto količina: 500 ml 
Poreklo: Slovenija

Več o Slovensko bučno olje 100% 500ml najdeš spodaj

O blagovni znamki Malinca

NASTJINA ZGODBA - Začelo se je v 3. razredu osnovne šole, ko so nas seznanili s prehrambeno piramido. Ja, tisto, ki nas uči, da moramo pojesti največ kruha in škroba ... več

Prikaži vse artikle blagovne znamke Malinca

Komentarji o Slovensko bučno olje 100% 500ml

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.