zapri

Teden daril ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557
8.99 EUR

Malinca Maca v prahu iz ekološke pridelave 100g

Maca je rastlina, ki izvira iz Južnoameriških Andov v sebi skriva številne učinkovine. Te se učinkovine se skrivajo v korenini srčaste oblike, ki jo najdemo v rumeni, rdeči in črni barvi.

Izdelka ni na zalogi. Vpiši svoj email in obvestili te bomo, ko bo ponovno na zalogi.
E-pošta
  (Obvesti me, ko bo izdelek nazaj na zalogi)
 
8,99 €

Maca v prahu iz ekološke pridelave 100g

  • Maca v prahu iz ekološke pridelave 100g
  • maca v prahu
  • Maca smoothie
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank

Maca je rastlina, ki izvira iz južnoameriških Andov v sebi skriva številne učinkovine. Te se učinkovine se skrivajo v korenini srčaste oblike, ki jo najdemo v rumeni, rdeči in črni barvi. Višje kot je maca gojena, več dobrega skriva v sebi.

Maca uspeva na več kot 4000 metrih nadmorske višine, kjer jo obirajo ročno, uporabi pa se njen gomolj. Maca je bila cenjena že v času kolonizacije Južne Amerike, kjer so jo uporabljali tudi namesto denarja. Zaradi nadmorske višine, na kateri uspeva ima neverjetno sposobnost preživetja in zaradi tega so jo starodavni bojevniki uživali pred boji, da jim je dala nepremagljivo moč.

Gre za rastlino, ki jo najdemo nizko pri tleh in ima obliko listne rozete (podobno kot regrat) z zavitimi in podolgovatimi listi. Raste tam, kjer je podnebje hladno, zemlja pa pusta in siromašna. Gojijo jo visoko in za boljši pridelek uporabljajo metodo kolobarjenja. Ko maco poberejo, jo posušijo na soncu. Sušiti se mora cela dva meseca.

Maca je sorodnica repe in redkve in jima je tudi nekoliko podobna. Na 4500 nadmorske višine, kjer raste ima le malo naravnih škodljivcev in jo zato lahko gojijo in pridelujejo ekološko. Poleg medicinskih namenov maco uporabljajo tudi v kulinariki. Mešajo jo z zelenjavo, pražijo, delajo macin pire, pecivo in celo macino pivo, ki ga imenujejo chica de maca.

Več o maci si lahko preberete v članku Uravnavajte svoje hormone in razpoloženje.

Uporaba mace iz ekološke pridelave

Priporočen dnevni vnos: 1 žlička dnevno. Dodajte jo v sadne ali zelenjavne smoothije ali sveže iztisnjene sokove. Lahko pa 1 žličko zmešate z vodo in spijete – najboljše zjutraj. Ni priporočeno, da jo zaužijete zvečer, saj je lahko zaradi povečane energije moten spanec.

Sestavine: 100 % ekološko pridelana maca v prahu
Hranilne snovi na 100 g: energija 325 kcal, maščobe 3.6 g (od tega nasičene 0 g), ogljikovi hidrati 71.4 g (od tega sladkor 31.1 g), beljakovine 14.3 g, vlaknine 7.1 g, sol 17.9 mg.

Neto količina: 100 g
Poreklo: Peru 

EKO – pomeni, da ima izdelek certifikat Evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Več o Maca v prahu iz ekološke pridelave 100g najdeš spodaj

O blagovni znamki Malinca

NASTJINA ZGODBA - Začelo se je v 3. razredu osnovne šole, ko so nas seznanili s prehrambeno piramido. Ja, tisto, ki nas uči, da moramo pojesti največ kruha in škroba ... več

Prikaži vse artikle blagovne znamke Malinca

Komentarji o Maca v prahu iz ekološke pridelave 100g

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.