zapri

Teden daril ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557
2.99 EUR

Malinca Kokosov čips iz ekološke pridelave 125g

Kokosova čips je okusen prigrizek iz kokosa, ki se uporablja kot dodatek kosmičem, oreškom, sladicam ali samostojno kot prigrizek.

Na voljo: Izdelek je na zalogi

2,99 €

Nagradne točke Z nakupom pridobiš 3 točk zvestobe. 3 točk = 0,15 €.


Kokosov čips iz ekološke pridelave 125g

  • Kokosov čips iz ekološke pridelave 125g
  • kokosov čips
  • Solata z lososom in kokosom
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank

Kokos (latinsko Cocos Nucifera) je ime za palmo in njene sadeže. Na eni palmi lahko letno dozori od 50 od kar 180 kokosovih sadežev. Ker je le-ta zelo lahek, zlahka potuje po oceanih tudi do tri mesece in ravno to je razlog, da je kokos prisoten v vseh državah, pokrajinah ter otokih tropske obale sveta.

Indonezijci pravijo, da ga je možno uporabiti na toliko načinov, kot je dni v letu, na Filipinih pa velja reklo: »Človek, ki posadi kokosovo palmo, je posadil posodo in oblačila, hrano in pijačo, dom zase in dediščino za svoje otroke.« Na splošno je kokos med azijsko in pacifiško populacijo tako cenjen, da ga imenujejo kar »drevo življenja« in je obvezna sestavine njihove kuhinje.

Kokosov sadež je zelo zanimiv, saj je sestavljen iz trpežne lupine, v notranjosti je kokosova voda, ki se uporablja kot napitek in kokosovo meso, ki se uporablja za kokosovo mleko in olje, posušen pa se uživa tudi surov.

Kokosov čips je nastrgano posušeno kokosovo meso. Zelo priljubljen je kot okusen dodatek ali dekoracija sladic in napitkov. Uporablja se tudi kot dodatek kosmičem. Ker nudi številne možnosti za pripravo raznovrstnih okusnih jedi in je odličnega okusa velja za nadvse uporaben in priljubljen izdelek tudi v visoki kulinariki.

Uporaba kokosovega čipsa iz ekološke pridelave

Kokosov čips lahko zmešate v musli ali jogurt. Lahko ga uživate tudi samostojno ali v kombinaciji z oreščki. Uporaben je tudi pri peki sladic.  

Sestavine: 100 % kokosov čips iz ekološke pridelave
Hranilna vrednost na 100g: 606 kcal, maščobe 62 g, ogljikovi hidrati 6.40 g, beljakovine  5.60 g.

Neto količina: 125 g
Poreklo: Šrilanka

Pakirano v prostorih, kjer so lahko prisotni tudi oreščki, semena in žita.  

EKO – pomeni, da ima izdelek certifikat Evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Več o Kokosov čips iz ekološke pridelave 125g najdeš spodaj

O blagovni znamki Malinca

NASTJINA ZGODBA - Začelo se je v 3. razredu osnovne šole, ko so nas seznanili s prehrambeno piramido. Ja, tisto, ki nas uči, da moramo pojesti največ kruha in škroba ... več

Prikaži vse artikle blagovne znamke Malinca

Komentarji o Kokosov čips iz ekološke pridelave 125g

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.