zapri

Teden daril ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557
10.95 EUR

Malinca Chlorella v prahu iz ekološke pridelave 100g

Chlorella je enocelična in okrogla zelena alga. Fosilni ostanki govorijo o tem, da je bila na svetu že pred več kot 2,5 milijardami let. Največ ljudi jo pozna kot algo z bogato in uravnoteženo strukturo.

Na voljo: Izdelek je na zalogi

10,95 €

Nagradne točke Z nakupom pridobiš 10 točk zvestobe. 10 točk = 0,50 €.


Chlorella v prahu iz ekološke pridelave 100g

  • Chlorella v prahu iz ekološke pridelave 100g
  • Chlorella v prahu iz ekološke pridelave
  • Zeleni smoothie
  • Slike strank

Chlorella je vrste enocelične zelene alge, ki velja za najstarejšo znano hrano na svetu in raste v vodi, ki je polna organskih snovi. Ima zelo bogato in uravnoteženo strukturo, zaradi katere  pa se ji pripisujejo številni pozitivni učinki. 

Fosilni ostanki govorijo o tem, da je bila na svetu že pred več kot 2,5 milijardami let. Velja za prvo rastlinsko obliko življenja na planetu Zemlja. Za tako dolg obstoj se mora zahvaliti sposobnosti svojih celic, ki se izredno hitro delijo in obnavljajo.

Chlorella (klorela) je edinstvena zelena alga kroglaste oblike, ki jo najdemo v manjših stoječih vodah, mlakah in ribnikih bogatih z organskimi snovmi. Gre torej za sladkovodno algo. Tu in tam jo srečamo tudi na kopnem, če so tla dovolj vlažna. Preživi tudi sušna obdobja. Clorello danes meljejo na poseben način, s katerim dosežejo, da se celične stene strejo in da organizem na ta način ob zaužitju lažje dostopa do snovi, ki so skrite v tej algi. Zelo priljubljena je ta alga na Japonskem. Gojene alge rastejo v strogo nadzorovanih sladkovodnih bazenih. Ime je Clorella dobila po klorofilu, ki ga nekateri omenjajo kot rastlinsko kri.

Čedalje več je znanstvenih študij o uporabi alge chlorelle v medicinske namene in tudi praktični primeri uporabe pričajo o ugodnih učinkih te alge.

 Ključne prednosti značilnosti zelene alge chlorelle oz. klorele:

  • enocelična okroglasta zelena alga brez bičkov,
  • pripada deblu Chlorophyta,
  • zelene barve je zaradi vsebnosti klorofila,
  • ime je nastalo iz grške besede chloros, ki pomeni zelen in latinske pripone ella, ki pomeni majhen,
  • je sladkovodna alga.

Uporaba chlorelle iz ekološke pridelave

1 žličko klorele dnevno vmešajte v smoothie, sadni sok ali vodo. Chlorella ni najboljšega okusa, če jo mešamo samo z vodo. Priporočamo, da ji za boljši okus dodate par kapljic limone, sok pomaranče ali grenivke ali pa jo zmešate v smoothie – z enim od agrumov in banano. Ob uživanju chlorelle je pomembno, da spijete dovolj tekočine (vode, čaja) – minimalno 3 dl na 10 kg telesne teže dnevno. Tako se bo telo lažje prečistilo.

Sestavine: 100 % ekološko pridelana chlorella (klorela) v prahu
Hranilna vrednost na 100 g: energija 326 kcal, beljakovine 57.20 g, ogljikovi hidrati 11.20 g, maščobe 6.70 g.

Neto količina: 100 g
Poreklo: Kitajska. Izdelek je gojen v naravi odmaknjeni iz velikih onesnaženih mest pod pogoji, ki zagotavljajo pridobitev evropskega certifikata Evrolist. 

EKO – pomeni, da ima izdelek certifikat Evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov). 

Več o Chlorella v prahu iz ekološke pridelave 100g najdeš spodaj

O blagovni znamki Malinca

NASTJINA ZGODBA - Začelo se je v 3. razredu osnovne šole, ko so nas seznanili s prehrambeno piramido. Ja, tisto, ki nas uči, da moramo pojesti največ kruha in škroba ... več

Prikaži vse artikle blagovne znamke Malinca

Komentarji o Chlorella v prahu iz ekološke pridelave 100g

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.