Brezplačna eknjiga
close

Dnevi brezplačne poštnina za naročila nad 10 € >>

Prazna košarica

Skupaj: 0,00 €
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: 50,01 €!

Raw chocolate

Raw chocolate

Vse se je začelo z nekaj nedolžnimi poskusi v kuhinji :) Ko je odkril zdravilne lastnosti surove hrane se je Linus - ustanovitelj in poznavalec čokolade, odločil, da razišče, kaj  vse je mogoče narediti in ustvariti s surovim kakavom.

Veliko je bilo ponesrečenih poskusov preden je Linus našel pravi recept, ampak tako kot povsod, s časom, potrpežljivostjo in vztrajnostjo se daleč pride. Na določeni točki svojega ustvarjanja, je prišel čas, da deli svoje stvaritve s prijatelji in družino. Odziv iz njihove strani je bil odličen - čokolada ni bila le zelo okusna, ampak božanska. To je bil pravi povod na podlagi katerega je z iskrico v očeh ustanovil Raw Chocolate podjetje v začetku leta 2006. Sedaj dela v podjetju že 10 ljudi, njihovi čokoladi izdelki pa postajajo vedno bolj priljubljeni po vsem svetu.

Ampak ni pomembno samo to, da ima celotna Raw Chocolate ekipa rada čokolado, to kar jih dela posebne in drugačne so ostale vrednote, ki jim sledijo. Vse sestavine, ki jih uporabljajo so iz pravične trgovine (imajo Fairtrade certifikat). Edine sestavine, ki nimajo tega certifikata prihajajo od pridelovalcev iz majhnih in oddaljenih vasic po svetu, ki uporabljajo tradicionalne metoda rasti, seveda brez uporabe pesticidov. Surove ali hladno obdelane sestavine (nikoli jih ne segrejejo nad 42°C) pomenijo, da se manj energije porabi med njihovo pripravo. To pa pomeni bolj kakovostno energijo za vse, ki njihovo čokolado uživajo.

Večina njihovih produktov ima tako naslednje certifikate: pravična trgovina (Fairtrade), Evrolist certfikat, Soil association organic, Vegan, Raw food.

Vse njihove tiskovine, embalaže so natisnjene s črnili na rastlinski osnovi, ki so okolju bolj prijazne. Papir, ki ga uporabljajo, je bodisi 100% recikliran ali pa mešanica recikliranih vlaken in papirne kaše iz FSC (Forest Stewardship Council) upravljanih gozdov .

Mreža Seznam
loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.