Brezplačna eknjiga
close

Dnevi naravne kozmetike. Preveri akcijske cene >>

Prazna košarica

Skupaj: 0,00 €
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: 50,01 €!

Pura Vida

Pura Vida

Paul Goodman in Griffin Thall - prijatelja iz Južne Kalifornije sta se po opravljeni diplomi odpravila na 5-tedensko potovanje po Kostariki. Med najlepšimi sončnimi zahodi in valovi, ni trajalo dolgo, preden sta Paul in Griffin začela občudovati njihov enostaven življenjski stil in kulturo ljudi. In tako se je vse skupaj začelo …

 

Med obiskom majhne skupnosti na Kostariki, sta jima pot prečkala dva Kostaričana Jorge in Joaquin, ki sta prodajala zapestnice na ulici. Pisane preproste zapestnice, ki so ročno izdelane. Jorge in Joaquin sta živela v sobici s tremi posteljami skupaj z več člani družine. Paul in Griffin sta takoj dobila idejo, da bi jima pomagala, zato sta predlagala, da bi kupila 400 zapestnic, jih odpeljala s sabo v ZDA, kjer bi jih prodala naprej. Jorge je bil vesel prodaje 400 zapestnic, medtem ko sta Paul in Griffin bila navdušena, da sta jima tako lahko pomagala. Kmalu po vrnitvi v ZDA, pa se je prijateljstvo med njimi razcvetelo v pravi poslovni odnos, ...

Po vrnitvi v Kalifornijo, sta se Paul in Griffin odločila, da bosta zapestnice prodajala v lokalnem butiku  v bližini doma. Ni trajalo dolgo, da sta prodala vseh 400 zapestnic, saj so šle za med. Spoznala sta, da so te preproste zapestnice nekaj več. Pura Vida zapestnice predstavljajo ''tiste male stvari'', ki ti polepšajo vsakdan življenja.

Besedna zveza "Pura Vida" pomeni v španščini "čisto življenje". Pura vida življenjski stil uteleša uživaško, enostavno, srečno življenje  in dejstvo, da ni nič samoumevno. Pura vida življenjski stil pomeni biti svoboden in živeti polno življenje.

Vsaka zapestnica predstavlja unikatno in drugačno barvno kombinacijo. Ročno delo, ki je vloženo v vsako zapestnico predstavlja predanost in spoštovanje deželi Kostariki. Lokalni ustvarjalci preživijo dneve, celo tedne, preden ustvarijo novo zapestnico, s katero izražajo njihov življenjski slog. Od živahnih barv do zemeljskih tonov,  pri Pura Vida zapestnicah najdeš vedno nekaj zase.

Jorge in Joaquín imata sedaj dovolj biznisa, da lahko udobno živita v svoji hiši in skupaj s 65 prijatelji vsak dan ročno ustvarjata nove zapestnice. Od začetka, ko sta prodala le nekaj zapestnic tedensko, sedaj prodata več kot 20.000…Njune zapestnice se prodajajo v 2500 surf trgovinah, butikih, knjigarnah po vsem svetu.

S Pura Vida zapestnicami sta želela Paul in Griffin narediti več kot le zagotavljanje delovnih mest na Kostariki, zato sta ustanovila dobrodelno organizacijo - Charity Collection. Charity Collection je bila ustvarjena z namenom, da bil delež od prodaje zapestnic namenili dobrodelnim organizacijam po svetu. V letu 2013 so tako darovali več kot 140.000 € več kot 190 različnim dobrodelnim organizacijam. Od organizacij, ki se borijo za ohranjena habitata oceanov do raziskovalnih inštitutov za raka. S Charity Collection želijo podpreti čim več dobrodelnih in raziskovalnih organizacij po svetu. 

 

V videju si lahko pogledaš kako poteka izdelava zapestnic Pura Vida ♥

Mreža Seznam
 • -55%
  Podrobnosti
  Zapestnica pletena - mavrična

  Zapestnica flat pletena - morska pena

  Redna cena: 21,95 €

  Akcijska cena: 9,97 €

  Prihranek 11,98 €
  Vsaka ravno pletena zapestnica Pura Vida v barvi morske pene zahteva več kot eno uro ročnega dela, kar je razvidno iz njene zapletene oblike. Širok videz ustvarja videz "manšetne" zapestnice, ki pokriva večji del tvojega zapestja.
 • -41%
  Podrobnosti
  Zapestnica pletena - morska pena

  Zapestnica pletena - morska pena

  Redna cena: 16,95 €

  Akcijska cena: 9,97 €

  Prihranek 6,98 €
  Ročno izdelana pletena zapestnica Pura Vida v barvi morske pene. Zapestnico lahko nosiš prav vsak dan, saj daje naraven videz in občutek. 
 • -55%
  Podrobnosti
  Zapestnica zlata bar - nebeško modra

  Zapestnica zlata bar - nežno modra

  Redna cena: 21,95 €

  Akcijska cena: 9,97 €

  Prihranek 11,98 €
  Ročno izdelana zapestnica Pura Vida v nežno modri barvi. Elegantna zapestnica, ki jo lahko nosiš samo, v kombinaciji z uro ali drugimi zapestnicami. Zapestnica ima ukrivljen pozlačen dodatek, ki daje eleganten pridih tvojemu zapestju. 
loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.