Zloženka iz domačega vrta
SESTAVINE:
* 2 srednje veliki bučki
* himalajska sol
* 2 paradižnika
* sveži listi bazilike
* origano
* paradižnikova mezga
* 1 jajce
* cca 200g grškega jogurta (2% maščobe)
OPIS POSTOPKA: Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati 5minut. Po 5minutah jih dobro ožamemo, 1/3 bučk razporedimo na dno pekača. Paradižnik narežemo na majhne kocke in 1/2 paradižnika potresemo po bučkah. Posujemo z nasekljanimi listi bazilike in origanom, po želji pa za sočnost prelijemo z malo paradižnikove mezge. Sledi zopet plast 1/3 bučk in nato na bučke razporedimo preostali paradižnik. To zopet posujemo z baziliko in origanom, in pokrijemo z zadnjo tretjino bučkine mase. V kozarcu razžvrkljamo jajce skupaj z jogurtom in malo posolimo. Prelijemo po zloženki in pečemo 60minut na 180 stopinjah. Ko je pečena priporočam, da še kakšno urico stoji v ugasnjeni pečici.
ČAS PRIPRAVE: 15minut + 60minut pečenja
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Žlajpah
Komentarji (0)