Zloženka iz domačega vrta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zloženka iz domačega vrta

SESTAVINE:

* 2 srednje veliki bučki

* himalajska sol

* 2 paradižnika

* sveži listi bazilike

* origano

* paradižnikova mezga

* 1 jajce

* cca 200g grškega jogurta (2% maščobe)



OPIS POSTOPKA: Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati 5minut. Po 5minutah jih dobro ožamemo, 1/3 bučk razporedimo na dno pekača. Paradižnik narežemo na majhne kocke in 1/2 paradižnika potresemo po bučkah. Posujemo z nasekljanimi listi bazilike in origanom, po želji pa za sočnost prelijemo z malo paradižnikove mezge. Sledi zopet plast 1/3 bučk in nato na bučke razporedimo preostali paradižnik. To zopet posujemo z baziliko in origanom, in pokrijemo z zadnjo tretjino bučkine mase. V kozarcu razžvrkljamo jajce skupaj z jogurtom in malo posolimo. Prelijemo po zloženki in pečemo 60minut na 180 stopinjah. Ko je pečena priporočam, da še kakšno urico stoji v ugasnjeni pečici.

ČAS PRIPRAVE: 15minut + 60minut pečenja

RECEPT PRIPRAVILA: Urška Žlajpah


,* 2 srednje veliki bučki ,* himalajska sol ,* 2 paradižnika ,* sveži listi bazilike ,* origano ,* paradižnikova mezga ,* 1 jajce ,* cca 200g grškega jogurta (2% maščobe) , , Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati 5minut. Po 5minutah jih dobro ožamemo, 1/3 bučk razporedimo na dno pekača. Paradižnik narežemo na majhne kocke in 1/2 paradižnika potresemo po bučkah. Posujemo z nasekljanimi listi bazilike in origanom, po želji pa za sočnost prelijemo z malo paradižnikove mezge. Sledi zopet plast 1/3 bučk in nato na bučke razporedimo preostali paradižnik. To zopet posujemo z baziliko in origanom, in pokrijemo z zadnjo tretjino bučkine mase. V kozarcu razžvrkljamo jajce skupaj z jogurtom in malo posolimo. Prelijemo po zloženki in pečemo 60minut na 180 stopinjah. Ko je pečena priporočam, da še kakšno urico stoji v ugasnjeni pečici.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.