Žlinkrofi na gobovem raguju s timijanom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Žlinkrofi na gobovem raguju s timijanom

SESTAVINE:

Žlinkrofi:

* 250 g bele ostre moke

* 1 celo jajce in 8 rumenjakov

* 50 g masla

* žlica olja

* himalajska sol


Nadev:

* 50 g drobno narezanega pora

* 100 g smetanovega sirčka

* 150 g rikote

* 50 g naribanega zbrinca

* 1 jajce po potrebi

* nasesekljan peteršilj

* pesto sušenih paradižnikov

* pinjole

* nariban muščkatni orešček

* himalajska sol

* poper

* nasekljan timijan

* 1 jajce za premaz



OPIS POSTOPKA:

Žlinkrofi: vse sestavine ugnetemo v gladko testo in zavijemo v prozorno folijo. Pripravljeno testo pustimo počivati pol ure.

Nadev: na olju hitro prepražimo por in nato ohladimo. Rikoto, smetanov sirček, zbrinc, pesto sušenih paradižnikov, jajce in vse začimbe in zelišča premešamo. Dodamo ohlajen por in še enkrat premešano. Po potrebi še začinimo.

Priprava žlinkrofov: testo razvaljamo na tanko. Z okrogljim obodem izrežemo kroge. Na vsakega položimo žličko nadeva. Zunanji rob kroga premažemo z razstepenim jajcem. Oblikujemo žepek s tremi robovi. Žlinkrofe damo za krajši čas v zmrzovalnik, da se med kuhanjem ne bodo razkuhali. Nato jih skuhamo v slanem kropu, da splavajo na površino. Kuhane odcedimo in zabelimo z maslom.



ČAS PRIPRAVE: 2 uri 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Dvor Jezeršek


,Žlinkrofi: ,* 250 g bele ostre moke ,* 1 celo jajce in 8 rumenjakov ,* 50 g masla ,* žlica olja ,* himalajska sol ,Nadev: ,* 50 g drobno narezanega pora ,* 100 g smetanovega sirčka ,* 150 g rikote ,* 50 g naribanega zbrinca ,* 1 jajce po potrebi ,* nasesekljan peteršilj ,* pesto sušenih paradižnikov ,* pinjole ,* nariban muščkatni orešček ,* himalajska sol ,* poper ,* nasekljan timijan ,* 1 jajce za premaz , , Žlinkrofi: vse sestavine ugnetemo v gladko testo in zavijemo v prozorno folijo. Pripravljeno testo pustimo počivati pol ure. Nadev: na olju hitro prepražimo por in nato ohladimo. Rikoto, smetanov sirček, zbrinc, pesto sušenih paradižnikov, jajce in vse začimbe in zelišča premešamo. Dodamo ohlajen por in še enkrat premešano. Po potrebi še začinimo. Priprava žlinkrofov: testo razvaljamo na tanko. Z okrogljim obodem izrežemo kroge. Na vsakega položimo žličko nadeva. Zunanji rob kroga premažemo z razstepenim jajcem. Oblikujemo žepek s tremi robovi. Žlinkrofe damo za krajši čas v zmrzovalnik, da se med kuhanjem ne bodo razkuhali. Nato jih skuhamo v slanem kropu, da splavajo na površino. Kuhane odcedimo in zabelimo z maslom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.