Žitne ploščice iz ovsenih kosmičev in kokosa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Žitne ploščice iz ovsenih kosmičev in kokosa

SESTAVINE:

* 150g suhega sadja(npr. marelic, datljev)

* 70g rozin

* 100g kokosovega masla

* 3 žlice medu

* 200g ovsenih kosmičev

* 50g sesekljanih mandljev

* 50g kokosove moke

* 100g pšenične polnozrnate moke

* 1 pecilni prašek  



OPIS POSTOPKA:

1. Suho sadje in rozine prelijemo z vročo vodo in pustimo da nabreknejo. Stresemo jih v cedili in odcedimo. Suho sadje narežemo na majhne koščke.

2. Maslo in med damo v skledo in kremasto umešano. Dodamo suho sadje, rozine, ovsene kosmiče, mandlje, kokosovo moko, moko in pecilni prašek in vse skupaj zmešamo da nastane gladko testo. Pečico segrejemo na 180°C.

3. Vzamemo po 1 zvrhano žlico testa, ga oblikujemo najprej v krogle in na koncu v ploščice. Ploščice položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih v pečici okoli 20minut. Nato jih še samo ohladimo.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka

RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana


,* 150g suhega sadja(npr. marelic, datljev) ,* 70g rozin ,* 100g kokosovega masla ,* 3 žlice medu ,* 200g ovsenih kosmičev ,* 50g sesekljanih mandljev ,* 50g kokosove moke ,* 100g pšenične polnozrnate moke ,* 1 pecilni prašek   , , 1. Suho sadje in rozine prelijemo z vročo vodo in pustimo da nabreknejo. Stresemo jih v cedili in odcedimo. Suho sadje narežemo na majhne koščke. 2. Maslo in med damo v skledo in kremasto umešano. Dodamo suho sadje, rozine, ovsene kosmiče, mandlje, kokosovo moko, moko in pecilni prašek in vse skupaj zmešamo da nastane gladko testo. Pečico segrejemo na 180°C. 3. Vzamemo po 1 zvrhano žlico testa, ga oblikujemo najprej v krogle in na koncu v ploščice. Ploščice položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih v pečici okoli 20minut. Nato jih še samo ohladimo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.