Špargljeva juha s špinačo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špargljeva juha s špinačo

SESTAVINE:
* 300 g špargljev
* 200 g špinače
* 1 čebula
* 1 strok česna
* pest ovsenih kosmičev
* olivno olje
* 1 l jušne osnove (ali vode)
* sol 
* poper

OPIS POSTOPKA: Šparglje in špinačo operemo. Špargljev odrežemo olesenele dele in narežemo na 2 cm velike koške. Špinačo narežemo na manjše kose. Čebulo sesekljamo in popražimo na olivnem olju. Dodamo sesekljan česen in popražimo, da zadiši. Dodamo še narezana stebla špargljev (brez vršičkov) in vse pražimo 10 minut na srednji temperaturi, toliko, da se zmehčajo. Medtem v drugi posodi in na olivnem olju na hitro (2 minuti) popražimo vršičke špargljev, ki jih bomo uporabili čisto na koncu. K steblom špargljev dodamo špinačo ter počakamo, da špinača nekoliko uplahne in nato zalijemo z jušno osnovo. Ko zavre juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po okusu solimo in popramo. V ponvi na olivne olju na hitro popečemo še ovsene kosmiče. Juho postrežemo s popečenimi vršički špargljev in ovsenimi kosmiči.

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.