Pita s sirom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pita s sirom

Če imaš rad/a burek s sirom, potem ti bo ta pita s sirom zagotovo všeč. To je hitra in preprosta jed, kjer največ časa vzame peka. Odlična je kot prigrizek ali kosilo / večerja. Skuto lahko zamenjamo tudi za feta sir ali pa sir v slanici. V tem primeru dodamo manj soli. 

SESTAVINE:
* 200 g skute
* 200 g kisle smetane
* 2,5 dl jogurta
* 0,5 dl vode
* 1,5 žličke soli
* 4 jajca
* 1 dl olja
* 400 g listov vlečenega testa

OPIS POSTOPKA:
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. V posodi z ročno metlico dobro razžvrkljamo jajca in sol. Dodamo, olje, jogurt, vodo, kislo smetano in skuto. Pekač (jaz sem uporabila okroglega - premer 25 cm) namastimo z oljem in vanj položimo štiri liste testa.* Liste prelijemo z dvema zajemalkami jajčno-sirne zmesi. Vzamemo en list testa, ga natrgamo na manjše kose in razporedimo po zmesi. Dodamo novo plast jajčno-sirne zmesi in prekrijemo s kosi natrganega testa. Postopek ponavljamo, dokler nam ne ostaneta samo še dva lista testa, s katerima pokrijemo pito. Odvečno testo, ki gleda iz pekača, zapognemo čez pito in prelijemo s preostankom jajčno-sirne zmesi. Pred peko pito na več mestih prebodemo s tankim nožem. Pečemo 40-45 minut.

*Odvisno od velikosti listov. Jaz sem liste dala na polovico, torej sem namesto štirih uporabila dva lista. Pomembno je, da listi ne segajo preveč čez rob pekača.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.