Namaz iz belega fižola
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Namaz iz belega fižola

SESTAVINE:
* 240 gramov belega fižola iz slanice
* 2 jedilni žlici limoninega soka
* sol
* poper
* olivno olje
* 1 glava česna (potrebujemo 3 stroke pečenega česna)
* 2 jedilni žlici sezama 

OPIS POSTOPKA: (Za namaz potrebujemo samo 3 stroke česna, verjetno jih lahko spečemo same, vendar jaz po navadi spečem celo glavo. Česnovi glavi malenkost odrežem zgornji del, da česni pogledajo ven, nato jo postavim na alu folijo in malo prelijem z olivnim oljem ter zavijem in pečem v pečici nekje 45 minut na 180 stopinjah Celzija, da se zmehča. Ko je česen pečen, ga pustim, da se malo ohladi, nato ga kar iztisnem iz lupine.) Na ponev damo malo olivnega olja, nato sezam in ga čisto malo prepražimo, da zadiši ter nato pustimo, da se ohladi. V kuhinjski mikser damo 3 stroke pečenega česna, fižol, 3 jedilne žlice olivnega olja ter limonin sok in pa prepražen sezam ter zblendamo. Če je zmes preveč suha, lahko dodamo kakšno žlico vode, gledamo pa, da dobimo lepo teksturo namaza. Solimo in popramo po okusu ter še malo premešamo in že lahko postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 1 ura 
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

* 240 gramov belega fižola iz slanice * 2 jedilni žlici limoninega soka * sol * poper * olivno olje * 1 glava česna (potrebujemo 3 stroke pečenega česna) * 2 jedilni žlici sezama   (Za namaz potrebujemo samo 3 stroke česna, verjetno jih lahko spečemo same, vendar jaz po navadi spečem celo glavo. Česnovi glavi malenkost odrežem zgornji del, da česni pogledajo ven, nato jo postavim na alu folijo in malo prelijem z olivnim oljem ter zavijem in pečem v pečici nekje 45 minut na 180 stopinjah Celzija, da se zmehča. Ko je česen pečen, ga pustim, da se malo ohladi, nato ga kar iztisnem iz lupine.) Na ponev damo malo olivnega olja, nato sezam in ga čisto malo prepražimo, da zadiši ter nato pustimo, da se ohladi. V kuhinjski mikser damo 3 stroke pečenega česna, fižol, 3 jedilne žlice olivnega olja ter limonin sok in pa prepražen sezam ter zblendamo. Če je zmes preveč suha, lahko dodamo kakšno žlico vode, gledamo pa, da dobimo lepo teksturo namaza. Solimo in popramo po okusu ter še malo premešamo in že lahko postrežemo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.