Glaziran korenček
SESTAVINE za 2 osebi:
* 10 drobnih korenčkov
* cca. 2dl vode
* sok 1 klementine
* sol in poper
* 1 jedilna žlica masla
* svež rožmarin
* peteršilj, timijan
* pol jedilne žlice kisa
OPIS POSTOPKA: Korenček olupimo, pustimo malo zelenega dela, če ga ima. Položimo ga na dno ponve in prelijemo z vodo, toliko da prekrije korenček. Dodamo sok klementine, kis, maslo in zelišča po okusu, solimo in popramo. Korenček kuhamo v pokriti ponvi cca 45 minut oziroma dokler se malo ne omehča. Nato vodo povremo in nekoliko popečemo korenček, da dobi svetlečo glazuro. Postrežemo še vročega, kot prilogo k mesu.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)