Čičerikin hrustljavi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čičerikin hrustljavi "snack"

1

To je super popularen in hitro pripravljen prigrizek iz čičerike.

SESTAVINE: 
* čičerika
* čili
* origano
* malo himalajske soli
* malo olivnega olja


OPIS POSTOPKA: Priprava tega prigrizka je popolnoma enostavna. Vzamemo že kuhano čičeriko, jo nahitro operemo, in ocedimo. V posodi zmešamo žlico olivnega olja, nekaj soli, origano in čili. Dodamo čičeriko in dobro premešamo. Na pekač položimo papir za peko in po njem v eni plasti razporedimo začinjeno čičeriko ter vse skupaj v predhodno ogreti pečici, pečemo pri 200 stopinjah Celzija.

Po 25-30 minutah jo vzamemo iz pečice ohladimo. Pečeno čičeriko lahko brez problema zapakiramo v priročne posodice in jo vzamemo s seboj v službo.

ČAS PRIPRAVE: 35 min (30 min pečenja)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Jelena

  * čičerika * čili * origano * malo himalajske soli * malo olivnega olja Priprava tega prigrizka je popolnoma enostavna. Vzamemo že kuhano čičeriko, jo nahitro operemo, in ocedimo. V posodi zmešamo žlico olivnega olja, nekaj soli, origano in čili. Dodamo čičeriko in dobro premešamo. Na pekač položimo papir za peko in po njem v eni plasti razporedimo začinjeno čičeriko ter vse skupaj v predhodno ogreti pečici, pečemo pri 200 stopinjah Celzija. Po 25-30 minutah jo vzamemo iz pečice ohladimo. Pečeno čičeriko lahko brez problema zapakiramo v priročne posodice in jo vzamemo s seboj v službo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Maja Golob

Zdaj delam čičeriko po vašem receptu...poka mi v pečici...mogoče kakšen nasvet?