Čebulna marmelada
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čebulna marmelada

2

SESTAVINE:
* 250g rdeče čebule 
* 1 jedilna žlica olivnega olja 
* 1 jedilna žlica balzamičnega kisa 
* pol jedilne žlice belega vinskega kisa 
* 50 ml rdečega vina 
* 2 jedilni žlici rjavega mascovado sladkorja 
* sol in poper po okusu 


OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju dušimo na drobno sesekljano rdečo čebulo. Solimo in popramo po okusu. Čebulo dušimo toliko časa, da se omehča (pol ura E). Zalijemo z vinom in kisom in zvišamo temperaturo, da tekočina zavre. Dodamo sladkor, znižamo temperaturo in kuhamo eno uro. Kuhano marmelado nadevamo v majhne steklene kozarce za vlaganje (na navoj) vse do vrha, zapremo in ohladimo. Na hladnem in temnem marmelado pustimo vsaj en mesec, preden jo uporabimo. 

ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

* 250g rdeče čebule  * 1 jedilna žlica olivnega olja  * 1 jedilna žlica balzamičnega kisa  * pol jedilne žlice belega vinskega kisa  * 50 ml rdečega vina  * 2 jedilni žlici rjavega mascovado sladkorja  * sol in poper po okusu   Na olivnem olju dušimo na drobno sesekljano rdečo čebulo. Solimo in popramo po okusu. Čebulo dušimo toliko časa, da se omehča (pol ura E). Zalijemo z vinom in kisom in zvišamo temperaturo, da tekočina zavre. Dodamo sladkor, znižamo temperaturo in kuhamo eno uro. Kuhano marmelado nadevamo v majhne steklene kozarce za vlaganje (na navoj) vse do vrha, zapremo in ohladimo. Na hladnem in temnem marmelado pustimo vsaj en mesec, preden jo uporabimo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca

Ojla! Čebulno marmelado lahko prav tako postrežete zraven pečenega ali kuhanega mesa, ob raznih sirovih ploščah, kanapejih, kot namaz za opečene kruhke...

alenka dolenc

Pozdravljena, kje uporabiš čebulno marmelado?
Čilijevo delam sama in jo uporabim pri pečenem mesu.
Hvala.