Zelenjavna zmešanka s curryjem in ras-el-hanout
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelenjavna zmešanka s curryjem in ras-el-hanout

SESTAVINE:

* 4 žličke olivnega olja

* 1 čebula

* 3 stroki česna

* 1/2 zelene paprike

* 1/2 rdeče paprike

* 1/2 rumene paprike

* 1 paradižnik

* 1/3 žličke začimbe curry

* žlička začimbe ras-el-hanout

* ostale začimbe po okusu: poper, paprika, čili, peteršilj, koper



OPIS POSTOPKA:

1. Najprej prepražimo čebulo, nato v posodo dodamo še česen.

2. V posodo dodamo vso zelenjavo in jo najprej malo popražimo, nato zalijemo z vodo (cca 2/3 šalice). Med kuhanjem dodajamo začimbe.

3. Če želimo bolj tekočo omako, lahko dodamo še malo vode, v primeru da si želimo bolj gosto, pa žlico moke in 3/4 šalice vode.

4. Ko je zelenjava mehka, pustimo še v topli posodi, med tem pa skuhamo prilogo (riž ali testenine). Opomba: to je le ena izmed verzij. Vedno lahko zamenjamo in damo (ali dodamo) še kako drugo vrsto zelenjave: bučke, melancani, tudi koruza,...

ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj


,* 4 žličke olivnega olja ,* 1 čebula ,* 3 stroki česna ,* 1/2 zelene paprike ,* 1/2 rdeče paprike ,* 1/2 rumene paprike ,* 1 paradižnik ,* 1/3 žličke začimbe curry ,* žlička začimbe ras-el-hanout ,* ostale začimbe po okusu: poper, paprika, čili, peteršilj, koper , ,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.