Zelenjavna zmešanka s curryjem in ras-el-hanout
SESTAVINE:
* 4 žličke olivnega olja
* 1 čebula
* 3 stroki česna
* 1/2 zelene paprike
* 1/2 rdeče paprike
* 1/2 rumene paprike
* 1 paradižnik
* 1/3 žličke začimbe curry
* žlička začimbe ras-el-hanout
* ostale začimbe po okusu: poper, paprika, čili, peteršilj, koper
OPIS POSTOPKA:
1. Najprej prepražimo čebulo, nato v posodo dodamo še česen.
2. V posodo dodamo vso zelenjavo in jo najprej malo popražimo, nato zalijemo z vodo (cca 2/3 šalice). Med kuhanjem dodajamo začimbe.
3. Če želimo bolj tekočo omako, lahko dodamo še malo vode, v primeru da si želimo bolj gosto, pa žlico moke in 3/4 šalice vode.
4. Ko je zelenjava mehka, pustimo še v topli posodi, med tem pa skuhamo prilogo (riž ali testenine). Opomba: to je le ena izmed verzij. Vedno lahko zamenjamo in damo (ali dodamo) še kako drugo vrsto zelenjave: bučke, melancani, tudi koruza,...
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj
Komentarji (0)