Zelenjavna mineštra

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:zelenjavna-juhica
* 2 srednje velika krompirja
* 1 korenček
* pest graha
* lovorjev list
* pest cvetače
* pest brokolija
* olivno olje
* 2 žlici moke (sama sem uporabila rženo moko)
* polovica čebule
* paradižnikov koncentrat
* paprika v prahu
* čili
* origano, majaron, bazilika, poper


OPIS POSTOPKA: V kozico damo olupljen na kocke narezan krompir. Krompir posolimo, zalijemo z vodo in damo na ogenj. Po približno 10 minutah dodamo na kolobarje narezan korenček in grah. Dodamo lahko še lovorjev list.
Med tem času pripravimo podmet. Na olivnem olju prepražimo čebulo, da je zlate barve in dodamo 2 žlici moke, žlico paradižnikovega koncentrata, žličko paprike v prahu in ščepec čilija v prahu (če želimo malo bolj pikantno jed ga dodamo več). Na hitro premešamo in vlijemo k zelenjavi. Dobro premešamo.
V kozico z zelenjavo nato dodamo še brokoli in cvetačo in kuhamo še približno 10 minut. Juho lahko po okusu začinimo še z origanom, majaronom, baziliko, poprom, ...

ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek