Zelenjavna mineštra
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelenjavna mineštra

SESTAVINE:

* 2 srednje velika krompirja

* 1 korenček

* pest graha

* lovorjev list

* pest cvetače

* pest brokolija

* olivno olje

* 2 žlici moke (sama sem uporabila rženo moko)

* polovica čebule

* paradižnikov koncentrat

* paprika v prahu

* čili

* origano, majaron, bazilika, poper




OPIS POSTOPKA: V kozico damo olupljen na kocke narezan krompir. Krompir posolimo, zalijemo z vodo in damo na ogenj. Po približno 10 minutah dodamo na kolobarje narezan korenček in grah. Dodamo lahko še lovorjev list.

Med tem času pripravimo podmet. Na olivnem olju prepražimo čebulo, da je zlate barve in dodamo 2 žlici moke, žlico paradižnikovega koncentrata, žličko paprike v prahu in ščepec čilija v prahu (če želimo malo bolj pikantno jed ga dodamo več). Na hitro premešamo in vlijemo k zelenjavi. Dobro premešamo.

V kozico z zelenjavo nato dodamo še brokoli in cvetačo in kuhamo še približno 10 minut. Juho lahko po okusu začinimo še z origanom, majaronom, baziliko, poprom, ...



ČAS PRIPRAVE: 35 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja


,* 2 srednje velika krompirja ,* 1 korenček ,* pest graha ,* lovorjev list ,* pest cvetače ,* pest brokolija ,* olivno olje ,* 2 žlici moke (sama sem uporabila rženo moko) ,* polovica čebule ,* paradižnikov koncentrat ,* paprika v prahu ,* čili ,* origano, majaron, bazilika, poper , , V kozico damo olupljen na kocke narezan krompir. Krompir posolimo, zalijemo z vodo in damo na ogenj. Po približno 10 minutah dodamo na kolobarje narezan korenček in grah. Dodamo lahko še lovorjev list. Med tem času pripravimo podmet. Na olivnem olju prepražimo čebulo, da je zlate barve in dodamo 2 žlici moke, žlico paradižnikovega koncentrata, žličko paprike v prahu in ščepec čilija v prahu (če želimo malo bolj pikantno jed ga dodamo več). Na hitro premešamo in vlijemo k zelenjavi. Dobro premešamo. V kozico z zelenjavo nato dodamo še brokoli in cvetačo in kuhamo še približno 10 minut. Juho lahko po okusu začinimo še z origanom, majaronom, baziliko, poprom, ...
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.