Zdravo, Tereza!

Zdravo, Tereza!

2

ZdravoTereza_Naslovnica_vPregled03Na Malincinih poličkah sedaj stoji tudi knjiga Tereze Poljanič ˝Zdravo Tereza˝.

Preprosto nas je navdušila, ker kot ljubiteljica zdravega življenja pri prehranjevanju ne šteje kalorij, temveč jedi meri drugače; svoje telo neguje s sestavinami, ki so doživele prst in sonce ter zrasle brez pomoči kemije. Tako v telo vnese poln okus, kar jo navda z energijo in dobrim počutjem.

Tereza Poljanič veselo in glasno priznava, da je popolnoma zatreskana v zdravo hrano v vseh pogledih: od njenega izvora in tega, kako je bila gojena, do njenih koristi za zdravje ter kombinacij okusov, arom in tekstur. Medtem ko jé zajtrk, že sanjari o kosilu, ko pripravlja večerjo, pa hkrati razmišlja, katero brezgrešno sladico bo ustvarila pozneje.

Terezo poznamo kot ustanoviteljico popularnega bloga https://www.terezaschoice.com/ in voditeljico sodobne in vizualno privlačne kuharske oddaje Zdravo, Tereza! na POP TV.

Tereza nas v svoji prvi knjigi Zdravo, Tereza! vabi na potovanje čez Novo Zelandijo ter z nami deli okusne, hranilne in polnovredne recepte, ki jih je pripravljala vsako nedeljo na POP TV v kuharski oddaji z enakim naslovom. Tu boste našli recepte vseh njenih najbolj priljubljenih jedi, od sladkih do slanih, ki zajemajo bistvo njene preproste filozofije; adijo, beli sladkor, bela moka, neželeni dodatki, konzervansi in sestavine, ki jih ne moremo izgovoriti. Predstavlja svoj način, ta pa je lahko izhodiščna točka za vsakega, ki želi poiskati svojo zdravo kulinarično identiteto.

Predstavljamo nekaj zanimivih receptov iz njene knjige:

Zdrava domača nutela1. Bananin kruh z domačo Nutello Recept si lahko ogledate klikom TUKAJ.                

2. Domača Nutella Recept si lahko ogledate klikom TUKAJ.



 


 



 


Komentarji (2)

JOŽICA ZIDANŠEK

Zelo mi je všeč, rada spremljam te oddaje, če le imam čas.

Lep pozdrav,

J.Z.

Adrijana Pintarič

Želim presne recepte. Moja hčera je veganka. Zelo bi mi olajšali kuho. Hvala