Ognjič: izvrstna in naravna prva pomoč za poškodovano kožo vašega kosmatinca!

Ognjič: izvrstna in naravna prva pomoč za poškodovano kožo vašega kosmatinca!

Ognjic_izvrstna_in_naravna_prva_pomoc_za_poskodovano_kozo_vasega_kosmatinca_enaLjudje se zadnje čase vedno bolj zavedamo pomena zdravilne moči matere narave. Zato radi posegamo po naravnih izdelkih, pa naj bo to hrana, kozmetika ali pa pripravki, s katerimi izboljšamo svoje zdravje in dobro počutje. Seveda pa želimo blagodejno moč rastlin ponuditi tudi svojim štirinožnim prijateljem z vlažnim smrčkom in mahajočim repkom. Ker jih imamo še kako radi!

Svet zelišč resnično nudi na stotine različnih možnosti, tudi ko gre za zdravje vašega psa. In nekatere od teh možnosti so prav poceni in zlahka dosegljive, a žal še vedno vse prevečkrat spregledane in zanemarjene. Zdaj je čas, da to spremenimo.

Odkrijte številne neverjetne lastnosti, skrite v cvetovih ognjiča
Med mojimi najljubšimi zelišči je prav gotovo vsestranski ognjič, ki slovi po svoji ognjeni barvi. Njegovo latinsko ime je Calendula officinalis, ponaša pa se s cvetovi, podobnimi žarečemu soncu, ki s svojo lepoto krasijo številne vrtove po celem svetu. Morda tudi vašega?

Ognjič pa je veliko več kot le okrasna rastlina. Vsebuje namreč pravo bogastvo različnih učinkovin, med katerimi naj omenim eterična olja, flavonoide, saponine, triterpene in karotene, ki skupaj združijo svojo moč in delujejo naravnost čudežno.

Ognjičevo mazilo je že stoletja cenjeno v ljudski medicini ...
… in tudi najnovejše znanstvene raziskave potrjujejo njegovo neverjetno sposobnost pospeševanja celjena in obnavljanja kože. Pomirjajoč učinek mazila lahko pripišemo sposobnosti ognjiča, da “polovi” proste radikale, ki nastanejo zaradi vnetja, in tako prepreči, da se vnetje širi naprej. Poleg tega pa protivnetno deluje tudi na bele krvničke.

Ognjic_izvrstna_in_naravna_prva_pomoc_za_poskodovano_kozo_vasega_kosmatinca_dvaKoža vašega psa bo resnično hvaležna! Top 5 blagodejnih učinkov ognjičevega mazila:

  • Deluje antiseptično, zavira rast bakterij in glivic.

  • Pospešuje rast novih celic in izboljša strukturo kože.

  • Pomirja kožo ter celi ranice.

  • Učinkovito blaži vnetje in bolečino.

  • Kožo nahrani ter jo navlaži.

  • Ognjičevo mazilo je rešitev za marsikatero pasjo tegobo!


Poleti hitro pomiri kožo, razdraženo zaradi pikov bolh, komarjev, ugrizov klopov ali prevelike izpostavljenosti soncu. Kos je tudi urezninam ali odrgninam, ki jih kuža dobi pri svojem nadobudnem raziskovanju okolice.
Odlično se obnese pri zdravljenju krastic po raznih mozoljčkih in izpuščajih, blagodejno pa vpliva tudi na poletne rane (hotspot), se pravi akutna vnetja kože. Da ne pozabim: pozimi je ognjičevo mazilo pravi balzam za blazinice na tačkah, ki so razpokane in boleče zaradi soli na cestah.

Ognjičevo mazilo je tako učinkovito, da je več kot dobrodošel dodatek v vsaki pasji domači lekarni. Ga vaša torbica za prvo pomoč že ima?

AVTOR PRISPEVKA: Monika M.

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.