Zdravi muffini à la Maša
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdravi muffini à la Maša

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.



SESTAVINE:

* pol skodelice kokosovega sladkorja

* 2 žlici kokosovega olja

* 2 jajci

* 1 dcl tekočega jogurta

* 2 skodelici pirine bele moke

* 1 skodelica ovsenih kosmičev

* pecilni prašek

*1 banana

* slivova marmelada

* mešanica semen (lan, sezam, sončnice)




OPIS POSTOPKA: Z mešalnikom zmešamo kokosov sladkor, kokosovo olje in jajci, dodamo jogurt in še enkrat premešamo, na koncu pa počasi vmešamo še pirino moko in pecilni prašek. V to zmes stresemo še ovsene kosmiče, prej namočene v vodo. V modelčke za muffine najprej damo samo po 1 zvrhano žlico mase, potem dodamo še banano (prej z vilico zmečkano v "kašo") in na koncu pokrijemo še s preostankom mase za muffine. Pečemo jih pribl. 20 minut na 200 stopinjah.

Ko so pečeni, jih premažemo s slivovo marmelado (prej jo malo segrejemo v mikrovalovni pečici), povrh pa posujemo še ovsene kosmiče in malo mešanih semen (lan, sončnice, sezam).



Zdravo in okusno! :)



ČAS PRIPRAVE: 35 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer  


,* pol skodelice kokosovega sladkorja ,* 2 žlici kokosovega olja ,* 2 jajci ,* 1 dcl tekočega jogurta ,* 2 skodelici pirine bele moke ,* 1 skodelica ovsenih kosmičev ,* pecilni prašek ,*1 banana ,* slivova marmelada ,* mešanica semen (lan, sezam, sončnice) , , Z mešalnikom zmešamo kokosov sladkor, kokosovo olje in jajci, dodamo jogurt in še enkrat premešamo, na koncu pa počasi vmešamo še pirino moko in pecilni prašek. V to zmes stresemo še ovsene kosmiče, prej namočene v vodo. V modelčke za muffine najprej damo samo po 1 zvrhano žlico mase, potem dodamo še banano (prej z vilico zmečkano v "kašo") in na koncu pokrijemo še s preostankom mase za muffine. Pečemo jih pribl. 20 minut na 200 stopinjah. Ko so pečeni, jih premažemo s slivovo marmelado (prej jo malo segrejemo v mikrovalovni pečici), povrh pa posujemo še ovsene kosmiče in malo mešanih semen (lan, sončnice, sezam). Zdravo in okusno! :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.