Presna Malinca
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna Malinca

SESTAVINE: 
* 250 g ajdovih kosmičev
* 5 žlice mandljeve moke  
* agavin sirup (količina po potrebi 100ml - 200 ml)
* 1/2 avokada
* 150 g namočenih datljev
* 3 žlice kakava
* mandljevo mleko po potrebi
* maline
** Agavin sirup lahko zamenjamo s kokosovim oljem

OPIS POSTOPKA: 
1. V večjo posodo natresemo ajdove kosmiče in mandljevo moko ter sestavini med seboj premešamo. Začnemo z dodajanjem agavinega sirupa. Dodamo 100ml sirupa in premešamo, lahko z žlico ali si pomagate z rokami. Dobiti moramo kompaktno lepljivo zmes, ki jo bomo lahko oblikovali po dnu in robovih pekača. Če je masa presuha, med mešanjem postopoma dodajajte agavin sirup. V koliko ste dodali preveč sirupa, dodajte še pest ali več ajdovih kosmičev. Če želite bolj trdno osnovo in manj "lepljivo", lahko namesto agavinega sirupa uporabite kokosovo olje.
2. Pripravljeno maso enakomerno razporedimo po dnu in robovih pekača. Naredimo "posteljico" iz mase, v katero bomo nadevali čokoladno maso - točka 3. Med pripravo čokoladne kreme, pekač s obloženo maso postavimo v zamrzovalnik.
3. V visoko zmogljiv električni mikser stresemo namočene dateljne, narezano polovico avokada in kakav. Zmiksamo v gosto maso. Če je masa presuha, ji postopoma dodamo malo mandljevega mleka. Mandljevo mleko lahko zamenjate tudi s koščki banane - vendar se spremeni okus.
4. Pekač z maso vzamemo iz zamrzovalnika. Vanj vlijemo pravkar pripravljeno čokoladno kremo in jo enakomerno razporedimo - pomagamo si lahko kar z žlico.
5. Okrasimo z malinami.
6. Postavimo v hladilnik, da se mase nekoliko strdijo. Primerno shranjeno tortico lahko hranite v zamrzovalniku nekaj mesecev.

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.