Piškotno bananina sladica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piškotno bananina sladica

SESTAVINE:
* 200 g kristalnega sladkorja (kokosovega)
* 1 l mleka
* 3 vrečke vanilijevega pudinga
* 1 vrečka vanilijevega sladkorja
* 200 g masla
* 180 g kisle smetane
* 400 g maslenih piškotov
* 4 čvrste banane
* 200 ml sladke smetane za stepanje
* 1 žlica sladkorja v prahu
* Mleti orehi in poljubna čokolada(naribana)

OPIS POSTOPKA: Od celotne količine mleka odvzamemo 1,5 dl in ga v posodi gladko razmešamo s sladkorjem in praškom za pripravo pudinga. Preostalo mleko vlijemo v lonec in ga zavremo. Vmešamo pudingovo zmes, ki jo na zmerni temperaturi med nenehnim mešanjem kuhamo še eno do dve minuti, da se zgosti. Pripravljen puding odstavimo. Maslo narežemo na kocke, ki jih vmešamo v še vroč puding. Vmešamo še kislo smetano in na koncu še maslene piškote, ki smo jih nadrobili na manjše kose. Vzamemo globok pravokoten pekač (velikosti 35 x 20 cm) in ga namastimo z maslom. Vanj stresemo polovico pudingove zmesi in jo z lopatko enakomerno razporedimo po celotni površini in po vrhu lepo pogladimo. Banane olupimo, podolžno razpolovimo in v enem sloju razporedimo po pudingovi zmesi. Prekrijemo jih s preostalo pudingovo zmesjo. Pekač za vsaj 2 uri shranimo v hladilnik, da se zmes dobro ohladi in strdi. Sladko smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo in osladimo s sladkorjem v prahu. Namažemo jo na ohlajeno pudingovo zmes, potem pa po njej potrosimo še mlete orehe ali naribano čokolado.

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan 

* 200 g kristalnega sladkorja (kokosovega) * 1 l mleka * 3 vrečke vanilijevega pudinga * 1 vrečka vanilijevega sladkorja * 200 g masla * 180 g kisle smetane * 400 g maslenih piškotov * 4 čvrste banane * 200 ml sladke smetane za stepanje * 1 žlica sladkorja v prahu * Mleti orehi in poljubna čokolada(naribana)  Od celotne količine mleka odvzamemo 1,5 dl in ga v posodi gladko razmešamo s sladkorjem in praškom za pripravo pudinga. Preostalo mleko vlijemo v lonec in ga zavremo. Vmešamo pudingovo zmes, ki jo na zmerni temperaturi med nenehnim mešanjem kuhamo še eno do dve minuti, da se zgosti. Pripravljen puding odstavimo. Maslo narežemo na kocke, ki jih vmešamo v še vroč puding. Vmešamo še kislo smetano in na koncu še maslene piškote, ki smo jih nadrobili na manjše kose. Vzamemo globok pravokoten pekač (velikosti 35 x 20 cm) in ga namastimo z maslom. Vanj stresemo polovico pudingove zmesi in jo z lopatko enakomerno razporedimo po celotni površini in po vrhu lepo pogladimo. Banane olupimo, podolžno razpolovimo in v enem sloju razporedimo po pudingovi zmesi. Prekrijemo jih s preostalo pudingovo zmesjo. Pekač za vsaj 2 uri shranimo v hladilnik, da se zmes dobro ohladi in strdi. Sladko smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo in osladimo s sladkorjem v prahu. Namažemo jo na ohlajeno pudingovo zmes, potem pa po njej potrosimo še mlete orehe ali naribano čokolado.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.