Jesenski čokoladni mafini s hruško
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jesenski čokoladni mafini s hruško

SESTAVINE: 
* 2 jajci
* 3,5 dcl navadnega tekočega jogurta
* 60 g kokosovega olja
* 3 zrele hruške
* 160 g temne čokolade
* 30 g mandljevih lističev za posip
* 250 g polnozrnate pirine moke
* 1 pecilni prašek
* Začimbe: ščep cimeta  

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Modelček za mafine na rahlo premažemo s kokosovim oljem. Hruške očistimo, olupimo in narežemo na koščke. Dodamo ščep cimeta ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Čokolado zdrobimo na koščke. Odmerimo moko, ki jo presejemo v posodo ter ji primešamo pecilni prašek. V ločeni skledi zmešamo jajca, jogurt in kokosovo olje ter jih vmešamo v gladko, tekoče testo. Ko je pečica pripravljena, v tekoče testo vlijemo zmlete hruške in moko s pecilnim praškom. Na koncu vmešamo še koščke čokolade. Maso vlijemo v modelček za mafine, ki zadostuje za približno 20 mafinov. Po mafinih potresemo mandljeve lističe. Pečemo okrog 30 minut oziroma dokler testo, ko ga po sredini prebodemo z zobotrebcem, ne pušča sledi.

ČAS PRIPRAVE: 45 min + čas peke 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

  * 2 jajci * 3,5 dcl navadnega tekočega jogurta * 60 g kokosovega olja * 3 zrele hruške * 160 g temne čokolade * 30 g mandljevih lističev za posip * 250 g polnozrnate pirine moke * 1 pecilni prašek * Začimbe: ščep cimeta    Pečico segrejemo na 180 stopinj. Modelček za mafine na rahlo premažemo s kokosovim oljem. Hruške očistimo, olupimo in narežemo na koščke. Dodamo ščep cimeta ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Čokolado zdrobimo na koščke. Odmerimo moko, ki jo presejemo v posodo ter ji primešamo pecilni prašek. V ločeni skledi zmešamo jajca, jogurt in kokosovo olje ter jih vmešamo v gladko, tekoče testo. Ko je pečica pripravljena, v tekoče testo vlijemo zmlete hruške in moko s pecilnim praškom. Na koncu vmešamo še koščke čokolade. Maso vlijemo v modelček za mafine, ki zadostuje za približno 20 mafinov. Po mafinih potresemo mandljeve lističe. Pečemo okrog 30 minut oziroma dokler testo, ko ga po sredini prebodemo z zobotrebcem, ne pušča sledi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.